09/05/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Voor realisatie van de bouw van 23 vakantiepark woningen op ecologische, duurzame en energie neutrale bungalows is een financieringsbehoefte berekend van 1 miljoen euro waarvoor investeerders gezocht worden. Na bijna 3 jaar voorbereiding wordt begin juni vergunning verleend waarna gestart wordt met de realisatie van de gehele infrastructuur en de bouw van een modelwoning. De bouw van de 23 woningen vindt in ca. 12 maanden plaats per groep van ca. 5 vooraf verkochte woningen. De verkoop van de woningen start in juni. De makelaar is gerenommeerd en gespecialiseerd verkoop van vakantiewoningen. Naar zijn inschatting zal de doorlooptijd van verkoop van alle objecten één jaar zijn.


Activiteiten van het bedrijf

Hoewel het park slechts op 50 km van de Middellandse Zee is gelegen nabij strandplaatsen als Agde en Sete, ligt het in een omgeving die zich kenmerkt door rust, ruimte cultuur en natuur. De bungalows worden op ruime percelen van ongeveer 1.000 m2 gebouwd en zijn voorzien van drie slaapkamers, twee badkamers en een luxe inrichting waarmee het park een beoordeling van vier tot vijf sterrenpark behaalt. De bungalows worden turn-key opgeleverd. Ze worden voorzien van een sedumdak en zonnepanelen, waarmee ze energieneutraal worden. De woningen zullen in een houtskeletbouw uitgevoerd worden.


Overig

Gezocht wordt naar een gering aantal investeerders, bij voorkeur één of 4 van 250.000 Euro, doch maximaal 10 van €100.000,-. Zij ontvangen een jaarlijkse rentevergoeding van 8% met als zekerheid een 1e pandrecht op de aandelen van de vennootschap waarin het onroerend goed en de bouwvergunning is opgenomen. De terugbetaling vindt plaats na maximaal 24 maanden. Zodra 10 woningen zijn verkocht kan de aflossing plaatsvinden na ca. 12 maanden.  

Informatie: Een uitgebreid informatiememorandum is voorhanden.


Energie neutrale bungalows
Regio
Europa
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
N.o.t.k.