26/01/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Drenthe

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Afgelopen jaren hebben wij als bedrijf de verhuur als een bij verdiensten gezien wat leidde tot ca. 100 € 149 verhuringen per jaar voor een bedrag van ca. 800 € 1250 euro (afhankelijk van grote podia). Wel hebben wij in deze tijd dan ook veel vaste klanten opgebouwd, zo zijn voor de bekende dagen van koningsdag en bevrijdingsdagen structureel alle wagens verzegt.


Activiteiten van het bedrijf

Podium wagen en verhuur bedrijf ter overname aangeboden. De onderneming verhuurd sinds 2013 podiumwagens voor kleine en middelgrote festivals. De momentele eigenaar heeft een speciaal systeem ontwikkeld, hierbij wordt er gebruik gemaakt van een automatisch opklapbaar vloersysteem met daarop en opblaasbaar (luchtdicht) overkapping. Deze blijft tijdens de transport op de wagen liggen en wordt aan de hand van een ingebouwde pomp opgeblazen. Deze pomp controleert ook tijdens gebruik de druk in de inflatable kap en indien nodig pompt hij bij tot de juist ingestelde druk.


Onderscheidend vermogen

De voordelen voor deze constructie van podium verhuring: - Zeer snelle opbouw van ca. 30 minuten incl. plaatsing. - Opbouw en plaatsing door 1 persoon te verrichten. - Zeer snelle afbouw van ca. 30 minuten. - Afbouw en vervoer door 1 persoon te verrichten. - Op en afbouw, zonder losse onderdelen en zonder lawaai. - Opblaasbare constructie geeft een open en feestelijke uitstraling in het evenement. - Transport met B-E rijbewijs is nodig en met een daarvoor geschikte auto of bus te vervoeren (min 3000 kg). Met de bovenstaande punten kan er in de markt goed op prijs geconcurreerd worden, om landelijk podia aan te bieden. Wanneer er gekozen wordt om 1 persoon op pad te sturen, die bij het evenement ook aanwezig blijft zijn de verdiensten te behalen en overzichtelijk te houden.


Overig

Tevens is 90% van de klanten terugkerende klanten. De reden voor de verkoop van deze bedrijfsactiviteiten incl. de wagens is door gebrek aan tijd, er is in afgelopen jaren met weinig energie een goedlopend bedrijfstak in opgezet, wanneer hier meer aandacht en reclame ingestoken wordt kan dit gemakkelijk worden verdubbeld. In de verkoop voor aangeboden: - 2 goedlopende en bekende websites; - 8 wagen van verschillende formaten; - klantenbestand; - lopende opdracht voor het seizoen. Punten: - Wagens goed onderhouden. - Laatste jaar 149 verhuringen, schatting 2017 is 175 stuks. - Reclame kosten van 250 euro per maand.


Podiumwagen verhuur bedrijf
Regio
Drenthe
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
250.000 - 500.000