laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Traditioneel elektrotechnisch installatiebedrijf

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62754 05-08-2016 Bouw Installatiebedrijven
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Zuid-Holland Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk € 400.000 - € 500.000 B.V.
Omschrijving

Wij hebben mandaat tot verkoop van de aandelen van deze onderneming die gevestigd is nabij Rotterdam. De onderneming houdt zich met name bezig met het ontwikkelen, monteren, in bedrijf stellen en de nazorg van schakelkasten in stukproductie. Dit maakt 65% van de activiteiten uit. Verder verzorgt de onderneming tevens traditionele elektrotechnische installaties (licht, kracht, automatisering en beheer).

De onderneming levert schakelpanelen en PLC-PC besturingen, voornamelijk gespecialiseerd voor groot koeling gebruikers. Zij verzorgt de engineering, levering van schakelkasten en het elektrotechnisch installatiewerk. Dit omvat complete machinekamerbesturingen (instrumentatie en motor aansturingen) van Dol tot en met frequentieregelingen. Het ontwerp van de door middel van PLC en PC/HMI aansturingen geschiedt in house terwijl externe programmeurs de software verzorgen.

De onderneming heeft binnen de groot koeling een prima reputatie opgebouwd en levert via haar (vaste) opdrachtgevers bij grote eindgebruikers haar diensten en producten.

De klantenkring bestaat uit:
- Grotere koel- en vrieshuizen in Nederland
- Vleesverwerkingsbedrijven en slachterijen in Nederland
- Groente/ Fruit en overige bedrijven in de Foodsector
- Recreatie koeling bedrijven (ski- en Ijsbanen)
- Exportprojecten voor grote Nederlandse bierfabrikant

De DGA beseft de beperkingen van de onderneming waarin 10 mensen werkzaam zijn. Hij ziet mogelijkheden om de omzet behoorlijk te laten stijgen indien hij zou kunnen beschikken over voldoende gekwalificeerd personeel. De uitbreiding van werkzaamheden ziet hij in binnen- maar ook in buitenland.

De DGA wil graag werkzaam blijven binnen de onderneming na overdracht van de aandelen waarbij hij zich meer zou kunnen toeleggen op het verbreden en uitnutten van het netwerk.

De omzet van de onderneming ligt op ca. € 2.000.000. Na normalisatie van directie/ familie beloningen ligt de EBITDA van de onderneming de laatste 2 jaar gemiddeld boven de € 150.000.

klik hier om te reageren op dit profiel


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29