27/02/2013 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Overig

Ter overname gezocht

Voor diverse relaties zijn wij op zoek naar bedrijven met een eigen engineeringbureau.

Betreft

Aankoop van een engineeringbureau dat zich bezig houdt met ontwerp, engineering en in bedrijfstelling van werktuigbouwkundige en/of elektrotechnische installaties en systemen.

Reden aankoop

Diverse relaties zijn om uiteenlopende redenen op zoek naar uitbreiding van hun engineering. Zij wensen dit te realiseren door overname van een bestaand bedrijf of onderdeel daarvan.

Profiel

Bedrijven die onze interesse hebben zijn bijvoorbeeld engineeringbureau’s, engineering en projectbureau’s of productiebedrijven met een eigen engineeringafdeling. Bedrijven die onder andere actief zijn op markten als machine- en apparatenbouw, maritieme industrie, energiesector en/of industrie (prefab beton). Het merendeel van de relaties is vooral georiënteerd op het leveren van maatwerk bij toonaangevende nationale en internationale projecten.

Werknemers

Het aantal medewekers van de overname kandidaat ligt idealiter tussen de 10 en 50 medewerkers. Belangrijker is het aantal engineers en hun opleiding- en kennisniveau. Denk hierbij aan kennis van uitdagende vraagstukken in de desbetreffende sector en van middelen als Autocad en Solidworks.

Locatie

Er is sprake van een landelijke vraag. We zijn op dit moment met name geïnteresseerd in bedrijven die ten oosten van de as Leeuwarden - Arnhem zijn gevestigd.

Opmerkingen

Een 100% overname, al dan niet gefaseerd, heeft de voorkeur.


Engineering- en of projectbureau's
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop gevraagd
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
N.o.t.k.