Profiel nr. 106784

Dé hobbyretailer met ambitieuze doelen en visie

22/08/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Speelgoedwinkel

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze onderneming is gericht op het verkopen van diverse modelbouw, tabletop wargaming en aanverwante producten, zowel via haar eigen winkel als via e-commerce. Sinds haar oprichting in 2020 heeft de onderneming een substantieel marktaandeel veroverd in de Benelux en is daarmee de grootste speler in de markt.

De grootste uitdaging, en tevens risico, van de onderneming ligt in haar financiële weerbaarheid. De snelle groei van de onderneming (welke veel noodzakelijke investeringen met zich meebracht) alsmede ontwikkelingen op de markt (van tijdelijke aard) hebben voor cashflow problemen gezorgd, echter heeft de onderneming nu een duidelijk plan en visie om, met een investeringsronde als catalyst, de prestaties van de afgelopen jaren om te zetten in een solide fundering voor de verre toekomst.


Activiteiten van het bedrijf

Het business model van de onderneming bestaat uit directe verkoop aan consumenten, zowel via een fysieke winkel als via internet (e-commerce). De marges variëren per product, met een gemiddelde van 30%

De onderneming koopt producten in bij verschillende leveranciers en streeft ernaar een alles-in-één-winkel te worden voor klanten. Klantaankopen vallen voornamelijk in twee categorieën: het hoofdproduct en bijproducten. Klanten gebruiken bijproducten altijd samen met het hoofdproduct. Hoewel sommige bijproducten nog ontbreken in het assortiment, wil de onderneming hier wel naar uitbreiden. Als grootste verkoper van het hoofdproduct heeft de onderneming een unieke positie omdat leveranciers strikte eisen stellen, waardoor andere aanbieders van bijproducten dit niet kunnen verkopen. Dit zorgt ervoor dat de onderneming weinig risico loopt bij assortimentsuitbreiding, omdat klanten gemak prefereren via één vertrouwd adres.


Onderscheidend vermogen

De onderneming is uniek in de sector omdat het zwaar customer focussed is; er is veel contact met klanten, zowel online als offline. Hiermee kan de onderneming inspelen op wensen en behoeften van de klanten en is de klantenbasis erg loyaal. De onderneming heeft een actieve community opgericht (welke is uitgegroeid tot de grootste van de Benelux) wat zorgt voor nauw contact met de klant en waarvoor veel evenementen/activiteiten georganiseerd worden.

Tevens is de onderneming uniek in haar haar moderne website en backoffice software, daar er bij oprichting is gekeken welk software pakket het beste past bij een groei. De huidige processen zijn daardoor volledig scaleable en modulair uitbreidbaar.

Het doel van de onderneming is om voor de klant een totaalpakket aan te bieden, zodat klanten bij één adres alles kunnen vinden wat ze nodig hebben. Deze USP zal bereikt worden dankzij deze investeringsronde. Met het bereiken van dit doel zal de onderneming de enige zijn in de markt die dit kan aanbieden, wat het marktaandeel verder zal consolideren.


Overig

De gehele investering zal worden aangewend voor voorraad, voor zowel een verbreding van het assortiment als een verdieping ervan. Deze eerste investeringsronde zal worden aangewend om de positie in de markt definitief te consolideren.

De oprichter van de ondernemer is meer dan 20 jaar bekend met de producten die verkocht worden en is daardoor voor de klant een bron van kennis en inspiratie. Ook beschikt de ondernemer over ervaring in de retail en kan de ondernemer creatief out-of-the-box denken.

Momenteel heeft de onderneming een negatief eigen vermogen, echter is de onderneming in een vergevorderd stadium om deze te schonen. Een uitzicht op een investering is daarbij een grote pre, hiermee kan de onderneming de gestelde doelen in korte tijd bereiken.


Dé hobbyretailer met ambitieuze doelen en visie
Regio
Zuid-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
0 - 250.000