Profiel nr. 105929

Internationaal interieur accessoires merk; B2B - groothandel en B2C (web)shop

09/02/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is bijna 30 jaar een bekende merknaam met een groothandel en (web)shop in interieur accessoires. Verkoop geschiedt middels een eigen B2B webshop (aan interieur winkels in Europa), B2B platforms (aan interieur winkels binnen en buiten Europa) en B2C winkel, B2C webshop en B2C platform (klanten binnen Europa). De producten worden met name in huis ontworpen en op verschillende plekken in de wereld geproduceerd. Het klantenbestand is zeer loyaal. De distributie van de B2B is ondergebracht bij een externe partij.

 


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf verkoopt interieur accessoires aan nationale en internationale B2B en B2C klanten, met de focus op Europa. Afnemers zijn fysieke winkels, webshops en eindconsumenten. Enkele keren per jaar worden er businesstrips naar het buitenland gehouden om leveranciers, klanten en beurzen te bezoeken. B2B klanten kunnen naast de bestaande collectie ook custom made orders plaatsen.


Onderscheidend vermogen

Het merk is een gevestigde en onderscheidende naam in haar branche. De collectie is een samenhangend geheel en uit voorraad leverbaar. Door het brede en repeterende karakter van het assortiment, bestellen klanten met regelmaat bij. Er is zowel met leveranciers en klanten een langdurige relatie.


Overig

De eigenaar/oprichter wil zich gaan richten op andere activiteiten en is daarom op zoek naar een energiek persoon die het bedrijf en de volledige verantwoordelijkheid wil overnemen. Er kan ook gedacht worden aan een bestaand bedrijf dat haar (soortgelijke) activiteiten wil uitbreiden met dit merk, waarbij deze overname idealiter kan bijdragen aan de groei van de onderneming. De voorkeur gaat uit naar overname van het volledige bedrijf (bedrijfsnaam, klantenportefeuille, (web)shop systeem en inventaris), maar andere opties zijn bespreekbaar. Er is geen personeel of huurcontract dat overgenomen dient te worden, maar e.e.a. is wel mogelijk.


Internationaal interieur accessoires merk; B2B - groothandel en B2C (web)shop
Regio
Noord-Holland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.