22/12/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Motorenspeciaalzaak

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft een internet handelsonderneming met webshops in motoronderdelen, met name ook op het gebied van wegrace. Het bedrijf heeft dealerschappen van diverse grote merken in banden, remtechniek, velgen, electronika en accessoires. Een zeer groot en gevarieerd assortiment kan worden aangeboden doordat men een groot aantal inkoop-partners heeft in binnen en buitenland. Veelal wordt dan ook gewerkt met dropshipping. Zeer gespecialiseerde maatproducten worden aangeboden die op maat gemaakt worden, zoals kuipwerk en velgen. Het bedrijf is gevestigd in de randstad, maar kan gemakkelijk vanuit andere locaties gevoerd worden, omdat het niet aan een locatie is gebonden. Met betrekking tot een servicecentrum is beschikking over een loods t.b.v. voorraad en service een pre. De websites van het bedrijf draaien op Magento 2, een uitgebreid en geavanceerd systeem, geschikt voor eventuele toekomstige uitbreiding. Op het gebied van reclame / PR wordt er gewerkt met e-marketing d.m.v nieuwsbrieven /reclame via Mailchimp, Facebook, Google Ads/Business en Marktplaats. Er is een klantenbestand van 10.000, actueel 7500 personen. De ondernemingsvorm is een BV.


Activiteiten van het bedrijf
  • Verkoop van een zeer groot assortiment parts via diverse websites in binnen en buitenland
  • Servicecentrum; bandenservice en klein onderhoud, opslag voorraad

Er is geen huisvesting, verkoper heeft momenteel kantoor aan huis, waardoor er geen kosten zijn voor een pand. Er is wel een servicecentrum voor opslag en bandenservice. Het bedrijf heeft de beschikking over o.a. een bedrijfscomputer en printers, een bandenapparaat, een compressor, een bus, een motorbrug. Overname van genoemde voorwerpen is optioneel en ter bespreking. De voorraad is ter overname bij verkoop (niet optioneel); inkoopwaarde gemiddeld € 4000,-.


Onderscheidend vermogen
  • De omzet bedraagt ca. € 125.000,-
  • Er is sprake van een belasting voordeel i.v.m. verliezen in het verleden
  • Potentiele groei is zeker mogelijk door zich op ander afzetmarkten te concentreren.
  • Het bedrijf is eigenaar van diverse domeinnamen, die betrekking hebben op de bestaande websites

Overig

Het bedrijf is zeer interressant als uitgangspunt voor een motorzaak met werkplaats, of een race-activiteiten georienteerd bedrijf, maar het is zeker ook mogelijk het bedrijf voort te zetten op de reeds ingeslagen weg.  Technische motorkennis is een pre. Na verkoop kan de koper enige tijd worden ingewerkt door verkoper, dit is nader af te spreken.


Internetshops motoronderdelen
Regio
Zuid-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
0 - 100.000