Profiel nr. 105749

Internationale ontwikkelaar van sneeuwparken

19/12/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze onderneming biedt met haar creaties de beste oplossingen voor alle denkbare sneeuw- en ijsrecreaties en staat bekend om haar innovatieve en originele concepten. Haar sneeuwkennis is gebaseerd op de ervaringen van vele bestaande projecten en het continue proces van onderzoek en ontwikkeling. De diensten variëren van de realisatie van turnkey projecten tot afzonderlijk gespecialiseerd advies en producten. Het bedrijf heeft een zeer indrukwekkend internationaal track record met geslaagde projecten in o.a. Singapore, Zuid-Afrika, China, Oman en Nederland

Het bedrijf beschikt over een team met de technologische, commerciële en ontwerp ervaring om deze faciliteiten gedurende het hele proces aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat budgetten worden gehandhaafd en dat de hoogste kwaliteit op het gebied van afwerking, milieu, veiligheid en eindbeleving wordt bereikt. Investeerders en eigenaren kunnen zich ontspannen in de wetenschap dat de onderneming werkt aan een maximaal rendement met de beste en meest efficiënte oplossingen afgestemd op de locatie en doelgroepen.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming heeft een machinekamer (ter waarde van 4,5M EUR) en overige voorraden (ter waarde van 1,5M EUR) in beheer. De machinekamer kan veel meer kan dan sneeuwmachines. Deze bestaat uit een binnen klimaat koeling voor een sneeuwpark van 5.500m2 met een indoor temperatuur van rond het vriespunt en een buitentemperatuur van 50 graden, daarnaast een airco unit voor warme ruimtes, 500m2 ijsvloerkoeling en 110m3 sneeuw productie per dag en een water recycling installatie. De machinekamer is top end met een verwachte levensduur van meer dan 20 jaar. De machinemaker is geproduceerd door een partner van deze onderneming. Behalve verkoop kan de machinekamer ook worden ingezet op huur basis.

Het business model van dit bedrijf: het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van sneeuwparken op basis van fixed price en uurtarief.


Onderscheidend vermogen

Dit bedrijf is de enige one-stop-shop op het gebied van indoor sneeuw en ijspretparken, dus haalbaarheidsstudies, concept design, schematic design, detailed design tot realisatie inclusief architectuur, engineering, thematisering, attracties, technische installaties, project management en operationele diensten. De machinekamers gaan 20+ jaar mee en aanzienlijk langer dan gebruikelijk.


Overig

Door de corona crisis is de omzet van de onderneming gestagneerd. Recent loopt de orderportefeuille weer vol. Met name in het Midden-Oosten (dat mede profiteert van de energiecrisis). De machine kamer die de onderneming in bezit heeft (taxatiewaarde 7,5 mln EUR) kan als onderpand dienen. De machine wordt binnen 3 jaar verkocht aan het eerstvolgende sneeuwproject dat daarvoor in aanmerking komt.

Financiële informatie:

Benodigd kapitaal: €1.000.000,-

Investeringsbehoefte:

Marketing €150.000,-

Voorraadfinanciering €250.000,-

Personeel: €200.000,-

R&D: €150.000,-

Herfinanciering €250.000,-

 

Maandelijkse Omzet: €250.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden: €3.500.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24: €7.500.000,-

Huidige Kosten (maandelijks): €60.000,-


Internationale ontwikkelaar van sneeuwparken
Regio
Locatie anoniem
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.