15/12/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Keuken, badkamerspeciaalzaak

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Bedrijf
Het bedrijf, met een sterke regionale functie, is een volwaardig Keuken & Badkamer montagebedrijf. De huidige directie heeft, bij gebrek aan opvolging, besloten om het goed draaiende bedrijf te verkopen.   

Structuur:
De eigenaar is middels een Holding eigenaar van de werkmaatschappij.  De installatie van de keukens en badkamers heeft naast een eigen locatie een eigen boekhouding en resultaat. Het gaat om verkoop van de aandelen van de werkmaatschappij.

Locatie & Huisvesting;
Het pand, opslag loods (nog) zonder kantoor is gelegen en hoofdzakelijk actief in Brabant in de buurt van een doorgaande snelweg. Het pand wordt gehuurd maar voor leveranciers kan op afstand de garagedeur worden geopend. 


Activiteiten van het bedrijf

Activiteiten;
Het bedrijf monteert hoofdzakelijk keuken & sanitair uit het midden en hogere marktsegment. Het bedrijf begeleid het volledige montagetraject van adviseren, inmeten, plaatsen, aansluiten tot afwerken. Hierbij wordt gewerkt met een eigen personeelsbezetting van 3 mensen en een vaste groep ZZP’ers die graag voor het bedrijf werken.

Machines, Materieel, Inventaris en vervoermiddelen.
Het bedrijf heeft alle benodigde bedrijfs- als vervoersmiddelen beschikbaar om alle projecten zelf te kunnen uitvoeren. De MVA worden allemaal mee verkocht.  

Financials ;
De omzet zal in 2022 ca. 1 miljoen euro bedragen. De genormaliseerde EBITDA zal tussen de 100.000 en 200.000 euro uitkomen. De groei is mede gerealiseerd doordat er een intense samenwerking is met een verkoopbedrijf van Keukens en badkamers in de buurt. Dit bedrijf, eigendom van dezelfde eigenaar zal separaat worden verkocht maar wel met een  exclusief samenwerkingscontract.


Onderscheidend vermogen

Klantenbestand & Orderportefeuille;
Het bedrijf heeft een klantenbestand waarvoor ook diverse andere verbouwingen, naast Keuken en Sanitair worden uitgevoerd. De klanten zijn tevreden en komen ook regelmatig terug. Het bedrijf heeft voor 2023 inmiddels een redelijke order portefeuille.   

Personeel;
Het bedrijf heeft een loyaal, kwalitatief kundig, eigen personeelsbestand van 3 personen. Er wordt goed voor het personeel gezorgd zoals een familiebedrijf betaamt. Verder wordt er in de uitvoering gewerkt met een vaste groep ZZP’ers.


Overig

Profiel koper;
Het bedrijf is interessant voor een collega Montagebedrijf of een MBI’er of ZZP’er die actief is in de business. Het is wel van belang om over voldoende eigen middelen te beschikken. Kennis van de markt is een must.

Informatiememorandum;
Bij verdere interesse zal, na overleg met de eigenaar, besloten worden of er een vervolgstap wordt gezet. Dit na ondertekening van een NDA.


Keuken & Sanitair Montagebedrijf
Regio
Noord-Brabant
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.