Profiel nr. 105515

Syndicaat en autoriteit duurzame merken zoekt mede investeerder

08/11/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming koppelt bewuste consumenten aan duurzame merken. Dé autoriteit waar duurzame consumptie en koopkrachtverbetering hand in hand gaan. Consumenten hoeven niet meer eindeloos te zoeken. Het is uitgezocht en gecontroleerd op inhoud en waarheid. Duurzame consumptie wordt gestimuleerd en versneld. Goedkoper! Toegankelijk voor de massa! Impact shopping en ontzorgen consument in optima forma.

Het abonnement van €60 geeft toegang tot de beste deals voor een compleet pakket producten waar huishoudens dagelijks geld aan uitgeven. Het prijsverschil tussen een traditionele en een duurzaam product wordt grotendeels of in het geheel teniet gedaan. 2% van de omzet wordt via onze foundation gedoneerd aan lokale initiatieven.

De lancering met 100.000 huishoudens is gepland in de lente van 2023. De internationale uitrol is aansluitend voorzien.


Activiteiten van het bedrijf

Abonnees ontdekken wat er vandaag mogelijk is op het gebied van duurzame consumptie. Hun mening wordt gevraagd. Kunnen aangeven welke uitbreiding van het aanbod zij wensen. Hebben dus direct invloed op de waarde van hun abonnement! Nieuwe-product-markt-combinaties, exclusief voorbehouden aan abonnees, worden gecreëerd en vermarkt.  

In ruil voor een gegarandeerd marktuniek voordeel krijgen ‘gecontroleerde’ merken toegang. Geen provisies of verborgen kosten. Doen mee zonder dat het marge kost. Bestellingen en betalingen lopen via onze webshop. Inkoop, voorraad, verzending, retouren, restituties, back-orders en garanties worden afgehandeld door de merken.  

De modernste vormen van digitaal marketing worden ingezet. Bouwstenen van toonaangevende technologie partners. Geen risicovolle IT projecten! Toekomstbestendig! Schaalbaar. Snelle time-to-market. IT omgeving van merken wordt in stand gehouden en via plug-and-play aangesloten.


Onderscheidend vermogen

Het verdienmodel is het abonnement van €60 per jaar. Duurzame merken worden bij elkaar gebracht. Merken die elkaar aanvullen in plaats van te beconcurreren. 

Merken betalen geen provisies! Deze krijgen een extra, uniek en laagdrempelig verkoopkanaal. Abonnementen worden gedistribueerd via meerdere kanalen.  

De onderneming fungeert als ‘kraamkamer’ voor jonge en veelbelovende duurzame merken en als ‘accelerator’ voor scaleups met purpose. Deze realiseren direct omzet en marketing exposure in het hart van hun doelgroep.  


Overig

De totale kapitaalsbehoefte bedraagt €750.000 waarvan een gedeelte is gecommitteerd. Investeerders kunnen vanaf €250.000 participeren. Ideale opportuniteit voor investeerders die in hun portefeuille participaties hebben in een scaleups met een ‘purpose’ signatuur. De volledige kapitaalsbehoefte vertegenwoordigt 45% van de aandelen in de holding. Profiteert van de upside van de internationale uitrol. Focus op een exit op termijn. Indicatieve exit waarde: €7,5M – €9M per land van uitrol.


Syndicaat en autoriteit duurzame merken zoekt mede investeerder
Regio
Europa
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
250.000 - 1.000.000