Profiel nr. 105474

Handel in gepersonaliseerde gebruiksartikelen met goedlopende webwinkels, zeer succesvol in de zakelijke markt

14/02/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De activiteiten van de webwinkels zijn gestart ca. 15 jaar geleden. In 2018 zijn deze overgenomen door de huidige ondernemer en verder uitgebreid. De webwinkels en afhandeling voor orders en administratie, zijn verder geprofessionaliseerd. De activiteit is gegroeid tot een van de, zo niet de grootste aanbieder in het marktgebied. Verkoper heeft meerdere activiteiten en ziet ook andere pijlen op de boog. Zijn keuze is nu om de activiteiten van deze webwinkels zelf door te zetten en daarvoor dan personeel aan te trekken, ofwel over te gaan tot een verkoop.


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten betreffen het aanbieden van gepersonaliseerde gebruiksartikelen. Na bestelling worden de producten door vaste leveranciers gepersonaliseerd en direct verzonden aan de klant. Verkoper is zelf niet voorraadhoudend en bestellingen worden door verkoper niet voorgefinancierd.


Onderscheidend vermogen

De afhandeling van aanvragen met offertes en orderverwerking is vergaand geautomatiseerd. Met een omzet die groeit naar 1 miljoen euro - plus, is het werk nog door minder dan 1 fte arbeidsinzet te managen. Klanten zijn voornamelijk zakelijk (b2b) en er is een goede mix van spreiding van de verkopen, met wederkerig van klanten en nieuwe klanten en van spreiding van de omzet met een groot aantal klanten. Gemiddeld komen 2 op de 10 klanten binnen 1 jaar terug met minimaal 1 herhaalbestelling. Het aanbod betreft vervanging van “verbruiksartikelen”, waardoor de omzet weinig conjunctuurgevoelig is. Dat is ook gebleken tijdens de coronacrisis in de afgelopen jaren. 


Overig

De relaties aan inkoop- en verkoopzijde zijn solide en vaak al langlopend. De activiteiten met de verbonden “tools” zijn eenvoudig overdraagbaar. De activiteiten zijn goed winstgevend en vragen nagenoeg geen jaarlijkse investeringen. Vooruitzichten met kansen om de omzet en de winst verder te kunnen verhogen, zijn aantoonbaar aanwezig. Dit aanbod is interessant voor een koper/collega-bedrijf met aanverwante activiteiten, maar zeker ook voor een koper/ondernemer die in wil stappen in een trein die al goed op de rails staat. Een verkoopmemorandum is beschikbaar en wordt verstrekt na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst. Reacties met gemotiveerde interesse en contactgegevens zien wij graag tegemoet. Waarna wij contact opnemen voor nadere informatie  


Handel in gepersonaliseerde gebruiksartikelen met goedlopende webwinkels, zeer succesvol in de zakelijke markt
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.