Profiel nr. 105336

Praktijk voor orthopedagogie en psychologie

30/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname wordt aangeboden een gerenommeerde praktijk voor orthopedagogie en psychologie waar ouders, scholen, professionele verwijzers en andere beroepsopvoeders terecht kunnen voor (diagnostisch) onderzoek, behandeling, begeleiding en advies voor kinderen en jongeren tot 18 jaar uit het reguliere en speciale onderwijs. Er wordt gewerkt vanuit een brede en langdurige ervaring in Generalistische Basis GGZ, Dyslexiezorg, GGZ Specialistisch Licht en Onderzoek, Behandeling, Begeleiding en Advies voor ouders en onderwijsinstellingen. De praktijk bestaat in de huidige structuur (VOF) bijna 15 jaar. Naast de meewerkende firmanten (man/vrouw) zijn er 6 hoogopgeleide gedragswetenschappers op (post)master niveau in de orthopedagogie en psychologie werkzaam en 3 gekwalificeerde medewerkers.  


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming onderzoekt en behandelt kinderen en jongeren van 0-18 jaar met specifieke leerproblemen en psychische problemen (emotionele-, sociale en gedragsproblemen) en adviseert en begeleidt ouders en leerkrachten bij opvoeding en onderwijs. De kinderen worden veelal verwezen door huisarts, medisch specialist, jeugdarts of gemeente en school (alleen bij dyslexiezorg). Alsdan kunnen de behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding. Soms zijn de ouders, onderwijsinstelling of school zelf de opdrachtgevers.


Onderscheidend vermogen

De onderneming staat al ruim14 jaar bekend als de specialist in haar vakgebied en onderscheidt zich door de hoge kwaliteit van de behandelaars en van de diensten, gecombineerd met de passie voor het vak en de doelgroep. Bovendien biedt de markt ruimte voor verdere groei. Daarnaast behoort uitbreiding van generalistisch naar (meer) GGZ specialistisch tot de mogelijkheden. De behandelaars zijn daartoe gekwalificeerd. De behandelaars werken in grote mate van zelfstandigheid en onderhouden zelf ook goede contacten met scholen, ouders, onderwijsinstellingen en professionele doorverwijzers. 


Overig

De praktijk fungeert al jaren als gewilde stageplaats voor studenten orthopedagogie en psychologie in de masterfase. Daardoor blijft de praktijk op de hoogte van de laatste ontwikkeling maar is zij ook in staat om talentvolle studenten na afstuderen aan zich te binden. De praktijk biedt haar medewerkers middels vervolgopleidingen en trainingen ruimte voor verdere ontplooiing.  


Praktijk voor orthopedagogie en psychologie
Regio
Zuid-Holland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000