27/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in consumentengoederen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf is in 2019 begonnen met de online verkoop en heeft in de afgelopen 3 jaar een groei tot een jaaromzet van 800K weten te realiseren. De markt waarin het bedrijf actief is, is stabiel en het bedrijf heeft inmiddels een hecht klantenbestand (lees: fan base) opgebouwd. De acquisitie van nieuwe klanten gaat erg goed, waardoor het bedrijf jaarlijks vele duizenden nieuwe klanten toevoegt aan het klantenbestand. Inmiddels heeft de organisatie een stabiele positie in de markt aangenomen en is het uitgegroeid tot de nr. 2 speler in Europa. De klanten komen uit alle hoeken van Europa, waarbij de focus op dit moment ligt op Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Verdere groei in Europa is eenvoudig én snel te realiseren. Zo ziet het bedrijf veel kansen in Zuid en Oosten Europa. Verder heeft het bedrijf een stabiel en hecht team die complementair aan elkaar werkt. De bedrijfssfeer is familiair te noemen en alle collega’s werken keihard mee aan het succes van het bedrijf. Met de huidige bezetting kan het bedrijf 200-300% groeien. Daarna zal het team verder uitgebreid moeten worden, voornamelijk in het magazijn. Het magazijn kan zelfs een forse groei van 1000% huisvesten.


Activiteiten van het bedrijf

Online verkoop van hobby/knutsel gerelateerde artikelen in Europa aan consumenten en quasi-consumenten. De groothandel verkoop is in Q3 2022 gestart en diverse kansen kunnen in het aankomende halfjaar worden benut.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf beschikt over een verfijnd en modern systeem waarmee de orderverwerking uiterst efficiënt wordt uitgevoerd. Hetgeen waarmee de organisatie een enorme voorsprong (500% efficiënter) neemt op de concurrentie, die vooral ouderwets en arbeidsintensief werkt. De concurrentie, voornamelijk bestaande uit één internationale partij, kampt vaak met lange wachttijden en late leveringen. De marketinguitingen van het bedrijf zijn uniek en trekken veel aandacht van de markt. Hierdoor heeft het bedrijf een snelle groei weten door te maken en is het potentieel groot. De website (lees:de winkel van de organisatie) is uiterst klantvriendelijk en uit diverse enquêtes blijkt dat het bedrijf de concurrentie hiermee ver op voor is. De website is logisch ingedeeld, werkt snel en foutloos, in tegenstelling tot die van de concurrentie. Verder vertellen de uitkomsten van diverse klantonderzoeken dat de klantenservice van het bedrijf ver bovengemiddeld is voor de markt. Tot slot is de website van het bedrijf op Google organisch het best te vinden en is er sprake van een enorm netwerk.  De verzender waarmee het bedrijf werkt is 20-30% voordeliger dan die van de concurrentie.


Overig

Het bedrijf ziet enorme kansen en loopt op dit moment aan tegen een stop op de verdere groei door een te klein budget. De voorraden zijn in de afgelopen jaren opgelopen tot een marktconforme 120K, hetgeen onvoldoende ruimte laat om het assortiment (voornaamste wens vanuit de marktonderzoeken) verder te laten groeien. Met een kapitaal- en kennisinjectie van een ervaren ondernemer zal het bedrijf in de aankomende drie jaar uitgroeien tot Europees marktleider, met een te verwachten jaaromzet van 5 – 8 mio en een waarde van 5 - 10 mio. De investering zal in eerste instantie gebruikt worden om het assortiment verder uit te breiden, in zowel de lengte als breedte. Gelijktijdig zullen de offline verkopen via het netwerk snel worden uitgebreid en zal een budget gereserveerd worden voor klantbehoud én het groeien van de fan base. Acquisities van Europese concurrenten, het starten van een productiefaciliteit en het vergroten van het verkoopgebied buiten Europa zijn kansen die na die drie jaar benut kunnen/zullen gaan worden. 

Koper: Een investeerder/partner met kennis en netwerk om samen verder te groeien.  Een verkoop is niet aan de orde.


Groothandel touwproducten
Regio
Noord-Holland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
100.000 - 250.000