Profiel nr. 105317

Zeer goed lopend restaurant & cocktailbar op Bonaire

29/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Buiten Europa

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Restaurants

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - 50

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Zeer goed lopend internationaal restaurant en cocktailbar op Bonaire, gelegen direct aan zee met een groot terras van ca. 120 zitplaatsen en nog eens 60 zitplaatsen in de cocktailbar. Het restaurant opgericht in 1993 en is verbonden aan een zeer beroemd duik-resort. In 2020 heeft het bedrijf een volledige metamorfose ondergaan met een geheel nieuwe inrichting en upgrade van nagenoeg alle activa. Sindsdien heeft het bedrijf een flinke sprong gemaakt in haar resultaten. Het restaurant heeft een enorm goede reputatie op het eiland maar ook ver daarbuiten. Er zijn veel ‘aanlopende’, maar ook veel vaste klanten. De huidige eigenaren exploiteren het bedrijf sinds 2005 en verkopen het bedrijf omwille van privé keuzes.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf is een volcontinue organisatie die ontbijt, lunch en diner verzorg voor resort gasten, maar ook voor andere bezoekers van eiland en veel lokaal wonende gasten. De chefs van het restaurant hebben passie voor eten en serveren een internationale kaart met veel verse (vis) ingrediënten en een knipoog naar de lokale keuken van het Caribisch gebied. Daarnaast heeft het restaurant een Pizza Station, is er een wekelijkse Bar-B-Q avond en één keer per week life muziek. In de cocktailbar kunnen gasten genieten van een overheerlijke cocktail en bar-snacks, terwijl zij kijken naar de ondergaande zon en de prachtige tropische vissen in het glasheldere water. 


Onderscheidend vermogen

Het restaurant staat lokaal bekent als “The place with a view to die for”. Dineren bij de ondergaande zon is een enorme trekpleister en er zijn slechts enkele ander restaurants op het eiland die dit kunnen waarmaken. De ligging op het resort zorgt voor een vaste omzet door resort gasten. Het bedrijf heeft een uitstekende relatie met het resort en een voordelige en solide meerjarige huurovereenkomst. De keuken is toegankelijke voor vele smaken, maar toch gevarieerd en met een culinaire twist. De kwaliteit is goed en de eigenaren creëren een warme en relaxte sfeer. Er is voldoende parkeergelegenheid en ook voor kinderen is er genoeg afleiding. Dit alles garandeert een continue toeloop van gasten en dus solide (groeiende) omzet


Overig

De overname wordt ingezet als een volledige overdracht van alle aandelen en is ideaal voor een horeca ‘koppel’ met ervaring in de horeca, die het klappen van de zweep kennen en voor zichzelf een mooie toekomst op een tropisch eiland zien. Voor serieuze gegadigden is er een uitgebreid Informatie Memorandum beschikbaar.


Afbeeldingen
Zeer goed lopend restaurant & cocktailbar op Bonaire
Regio
Buiten Europa
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
N.o.t.k.