24/05/2023 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Verhuurbedrijf

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het horecaverhuurbedrijf is 15 jaar geleden overgenomen door de huidige eigenaar en heeft in al die jaren een goede naam met een uitgebreide klantenkring opgebouwd.

Het assortiment is zeer omvangrijk. Van servies en bestek tot kerstdecoraties. En van stoelen en tafels tot dranghekken. Het assortiment bestaat uit bijna 1000 verschillende producten.

Van cateraars, studentenverenigingen en bedrijven tot uitvaartondernemingen. 60% van de klanten zijn terugkerende klanten. De meeste klanten komen uit de regio, maar het bedrijf levert ook ver daarbuiten en zelfs in België. Klanten kunnen de producten ophalen, maar de artikelen kunnen ook worden gebracht op de locatie. Hiervoor beschikt het bedrijf over meerdere bakwagens.

Het bedrijf is gevestigd op een industrieterrein in de Randstad en is hierdoor goed bereikbaar.

Er zijn 3 allround medewerkers die alle voorkomende werkzaamheden doen.


Onderscheidend vermogen

De verwachte omzet voor dit jaar bedraagt ca. € 535.000,-. De nieuwwaarde van de inventaris/voorraad wordt geschat op € 1.500.000,-

Het betreft een activa-transactie. De vraagprijs voor deze onderneming bedraagt € 1.250.000,-. De eigenaar is bereid een bepaalde periode aan te blijven voor een goede overdracht.


Overig

Wij zien de kandidaat-koper als een partij die reeds in de facilitering van feesten, recepties en evenementen werkzaam is. Te denken valt bijvoorbeeld aan een vergroting van het werkgebied (regio) of het bestaande dienstenpakket.

Daarnaast biedt dit bedrijf ook absoluut een zeer goede kans voor een MBI-er. De bedrijfsactiviteiten kunnen eenvoudig worden uitgebouwd zonder direct aanvullende investeringen te doen. 

Een buitenkans voor een strategische koper of een MBI'er met energie en passie voor de horeca, een organisatietalent en commercieel. 


Afbeeldingen
Horecaverhuurbedrijf
Regio
West-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000