13/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Evenementen organisatie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf vormt een bijzondere propositie voor een speler uit de festival- en/of beurzenwereld. Het onderhavige bedrijf is door persoonlijke omstandigheden van de eigenaar flink afgeslankt, maar de klanten willen blijven. Dit betreft klanten die vaak ook gebonden zijn aan deze leverancier door middel van intellectueel eigendom of preferred supplier noteringen. De eigenaar wil graag voor enkele dagdelen betrokken blijven in een rol van conceptontwikkelaar, maar niet meer als aandeelhouder. De taken van sales en management kunnen in één persoon belegd worden. Dat kan een accountmanager in dienst van een strategische koper zijn.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf (1) bedenkt concepten voor festivals en houdt deze grotendeels in eigendom. Jaarlijks worden de concepten bijgesteld voor de organisator en zet dit bedrijf een projectleider in om de routing en look and feel te waarborgen. (2) Op een dergelijk festival of evenement zijn sponsoren actief die hun product of dienst onder de aandacht willen brengen (merkactivatie). Dit bedrijf bedenkt daarvoor de campagne. (3) Derde activiteit is het ontwerpen van stands op beurzen. Er is geen personeel of pand dus alle inkoop is bij zzp'ers en kleine bureaus. 


Onderscheidend vermogen

In de afgelopen jaren is een zeer uitgebreide database met intellectueel eigendom vastgelegd in een digitale kluis. Een middelgroot festival in het zuiden van Nederland neemt jaarlijks het volledige concept af bij deze klant en een bekend food-merk heeft dit bedrijf als vaste leverancier voor nieuwe introducties onder het festivalpubliek. De naamsbekendheid binnen de evenementenbranche is hoog.

Omzet in huidige afgeslankte vorm circa € 600k, ebitda circa € 40k (mgt fee niet genormaliseerd), omzet in het verleden € 1,9 mio.


Overig

We denken aan een activatransactie waarbij het IE, de klanten en de betrokkenheid van de eigenaar in mogelijk zzp-vorm wordt overgenomen.


Evenementen, merkactivatie en beurzen
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.