13/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Een keten van tandenbleeksalons. Het bedrijf houdt zich bezig met tanden bleken, maar haalt ook omzet uit polijsten. Daarnaast hebben ze tandpasta en een mondwaterlijn van eigen merk. Het is niet alleen een salon, maar ook een concept. Getuige hun eigen spaarsysteem, gift cards en krasloten. Tevens heeft elke vestiging een unieke huisstijl. Daarmee is het bedrijf uniek op het gebied van tanden bleken in Nederland. 

 


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf is de grondlegger geweest van het 'goedkoop' tanden bleken. Omdat zij door automatisering geen 1, maar 6 mensen tegelijk kunnen behandelen, houden zij de prijs voor iedereen betaalbaar. Het bedrijf richt ze vooral op de grote massa en heeft 17 vestigingen verspreid door het land. Deze vestigingen worden gehuurde en zijn allemaal in eigen beheer en geen franchise.

Als mensen eenmaal een behandeling hebben gehad zullen de tanden altijd weer verkleuren door eten,drinken, roken en medicijnen. Als iemand dus naar tevredenheid is geholpen moet diegene altijd om de 3 à 6 maanden terugkomen om de tanden wit te houden.

 


Onderscheidend vermogen
De organisatie
  • Dit maakt hun marktleider in Nederland op het gebied van tanden bleken. Het bedrijf bestaat al 8 jaar en heeft zodoende een sterke merknaam en marktpositie opgebouwd. Dit is te zien aan tienduizenden positieve recensies op meerdere platforms en duizenden foto’s en video’s van klanten die echt zijn geweest. Het bedrijf werkt vanuit overtuiging nooit met modellen, alleen maar met echte klanten. In de marketing zitten tienduizenden uren werk en dat is ook de grote kracht van het bedrijf. Alles is geautomatiseerd, geoptimaliseerd en eindeloos getest.   
Omzetcijfers
  • De omzet schommelt de afgelopen jaren en dit jaar rond de 1,7 à 2 miljoen euro. Met dit jaar een winstmarge van 35%. Per maand komen er op dit moment ongeveer 2.000 à 2.500 klanten waarvan 80% nieuwe klanten en 20% - 50% terugkerend.

Overig
Overige informatie
  • De markt gaat de komende jaren flink groeien. Tanden bleken wordt net zo normaal als naar de kapper gaan. Op dit moment zijn er tienduizenden kappers in Nederland maar slechts een handjevol tandenblekers. De groeipotentie is dus enorm. Iedereen die geboren wordt krijgt uiteindelijk natuurlijk ook weer tanden. Dus dat zal nooit stoppen. De website van het bedrijf is de grootste machine. Al jarenlang rekent gemiddeld 4% tot 5% van alle bezoekers af. Dit is een stuk hoger dan het wereldwijd gemiddelde.Dat geldt ook voor bijvoorbeeld het binnenhalen van leads, dat kost gemiddeld rond de 1,- per persoon. Hoe meer mensen het weten, hoe meer bezoekers naar de website, hoe meer omzet.
Kansen/mogelijkheden
  • Op het moment dat de nieuwe eigenaar ervoor zorgt dat meer mensen van het bestaan van het bedrijf weten dan zal de omzet enorm omhoog gaan schieten. Het is niet dat mensen niet willen maar de meeste mensen weten het nog niet omdat tanden bleken voor velen nog steeds relatief nieuw is. Hier liggen op een redelijk eenvoudige manier enorme kansen. Dit bedrijf is dus enorm geschikt voor mensen die snel kunnen opschalen. Kennis van de markt is niet nodig. Dat kan allemaal overgedragen worden door de huidige eigenaren. De huidige eigenaar zal de koper in het begin tijdelijk bijstaan met raad en daad. De reden van verkoop is dat de eigenaren toe zijn aan een nieuwe uitdaging. De eigenaar is zeker bereid voor een warme overdracht.

Afbeeldingen
Keten van tandenbleeksalons
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000