Profiel nr. 105139

Recruitment-bedrijf met sterke cross-border-functie

24/08/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zeeland

Ook interessant voor

  • Limburg
  • Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Uitzenden, detacheren

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming heeft in afgelopen jaren een gerespecteerde reputatie opgebouwd in recruitment en plaatsen van personeel in de grensregio met klanten in zowel België als Nederland. Degelijk vast klantenbestand en goede naam opgebouwd in de grensregio waar het bedrijf actief is. Naast werven en plaatsen van personeel, levert het bedrijf ook aanpalende HRM dienstverlening.


Activiteiten van het bedrijf

Nederlands bedrijf in het Zuiden van het land met vereiste vergunningen om ook in België actief te mogen zijn in uitzenden (ook voor Nederlandse werknemers die in België worden uitgezonden). Actief in samenwerkingsverbanden die grensoverschrijdend uitzenden en recruitment stimuleren en begeleiden en daarmee directe toegang geeft tot lokale Europese arbeidsmarkt.

Bedrijf is verder in bezit van alle benodigde (uitzend)vergunningen en certificaten in Nederland. Kantoorruimte wordt gehuurd in bedrijfspand wat gedeeld wordt met andere gebruiker. Flexibele oplossingen mogelijk afhankelijk van wens koper. Voortzetten en overnemen huur geen must maar kan wel.

Naast DGA/algemene directie (1 FTE) 4 vaste medewerkers en circa 22 medewerkers waarvan meerderheid op uitzendbasis bij opdrachtgevers werkzaam zijn. Cao-uitzendbranche van toepassing.

De aandeelhouder ziet stevige groeipotentie in crossborder mogelijkheden (mede door platform wat in eigendom is) maar kan c.q. wil dit niet zelf meer naar volgende fase brengen en zoekt daarom partij die dit wel kan en wil.


Onderscheidend vermogen

2021 een omzet van €1 Mio (70% uitzenden; 30% recruitment en overige diensten) met een genormaliseerde EBITDA van € 85 K waarbij bedrijf nagenoeg hersteld is van corona impact 2020. Flinke omzet potentie vanwege grensoverschrijdend bemiddelingsplatform (vergunning voor uitzenden in Vlaanderen reeds aanwezig). Deel van personeelskosten komt terug uit Europese subsidie.

 


Overig

Samen met marktpartijen (inclusief semioverheden) een grensarbeiders platform opgezet (100% in eigendom) die directe toegang geeft tot opdrachtgevers en beschikbare kandidaten om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Kosten van dit platform tot minimaal 2023 gedekt waarbij de (Europese) samenwerkingspartners ambitie hebben dit verder te blijven ondersteunen en uit te breiden.

Dit bedrijf is uitermate geschikt voor partijen die strategische uitbreiding zoeken in met name grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling vanwege de positie van dit bedrijf in de deze specifieke markt. De directie heeft bedrijf een stevige basis gegeven met een positie op de Vlaamse markt en goede contacten met Europese samenwerkingspartners. Zij zoekt nu een overname partij die het grensoverschrijdend bemiddelen en begeleiden van medewerkers Europees breed wenst op te pakken en uit te bouwen.
Ook interessant voor investeerders (B&B) om positie in recruitment- en uitzendmarkt uit te breiden of hierin een entree willen maken om met een stevige basis het groeipotentieel voor de grensregio maar ook zeker andere Europese landen tot volle wasdom te laten komen.

 


Recruitment-bedrijf met sterke cross-border-functie
Regio
Zeeland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.