Profiel nr. 105011

Een revolutionair voedingsingrediënt en nutraceutical dat het slechte cholesterol verlaagt

25/07/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming, opgericht in Rosmalen (NL) in 2017, ontwikkelt revolutionaire producten die het ‘slechte’ LDL-cholesterol verlagen en het ‘goede’ HDL-cholesterol ongewijzigd laten. Dit product is gebaseerd op een natuurlijk voorkomende bacterie Rhodospirillum Rubrum ('R. rubrum'), welke in inactieve vorm (niet levend) genuttigd kan worden. Door de partner, het Europees Ruimtevaartsagentschap ESA, werd ontdekt dat voeding met R. rubrum het LDL-c van knaagdieren drastisch verlaagde zonder het goede (HDL-c) cholesterol te beïnvloeden. Deze nieuwe LDL-c verlagende stof is vervolgens in diverse dierstudies zeer effectief gebleken, tot 50% LDL-c verlaging, zonder gezondheidsrisicos. Deze veiligheid werd recent eveneens in een studie in mensen bewezen in samenwerking met Universiteit Maastricht.R. rubrum biomassa is een revolutionair functioneel ingrediënt voor consumenten die hun cardiovasculaire (CV) gezondheid willen behouden. Bovendien kan het ook worden gebruikt bij CV patiënten als aanvullende therapie, waar het kan leiden tot een lagere statine afhankelijkheid.


Activiteiten van het bedrijf

Op dit moment bestaat de route uit het verkrijgen van EFSA-goedkeuring en een 2e klinische studie om de optimale dosering te vinden en als onderbouwing voor medische claims. Beide stappen zijn zeer sterk in risico verlaagd, dit kunnen wij staven met rationele onderbouwing. Onze technologie is internationaal beschermd door een serie patenten. De timing is uitstekend om het voor het bedrijf mogelijk te maken de consumentenmarkt te voorzien van:

  1. Een uniek gezondheidsbevorderend nutraceutical vanuit een Europees ruimtevaartprogramma
  2. Een voedingsingrediënt als ‘next-generation’ gezondheidsbooster naast de plantensterolen, een diervoedermiddel voor leghennen om cholesterol-verlaagde eieren te leveren

Onderscheidend vermogen

De basisgedachte achter onze natuurlijke producten is het bijdragen aan een goede hart- en vaatgezondheid voor alle consumenten, ofwel via dagelijkse nutraceuticals, ofwel via verrijkte voedingsmiddelen zoals yoghurts en boter, ofwel via cholesterol-verlaagde eieren. Het is absoluut noodzakelijk voor ons om nu een durfinvesteerder te vinden om door de registratiefase heen te komen zodat wij de commercialisatiefase in kunnen gaan. Hiertoe zijn wij al in gesprek met grote internationale spelers.; De gemiddelde gezondheid van veel consumenten gaat bijvoorbeeld door vergrijzing achteruit, terwijl COVID aan de andere kant het grote belang van ziektepreventie aantoonde. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan bedrijven die daadwerkelijk gezondheidsbevorderende producten leveren die op een duurzame manier zijn vervaardigd, zoals onlangs vermeld in het WBCSD VISION 2050-rapport. De aandacht voor de enorme voordelen van  micro-organismen (algen, bacteriën) kunnen brengen groeit in verschillende sectoren wereldwijd.


Overig

We zijn op zoek naar een financiële partner die onze idealen deelt; namelijk het voorkomen van ziektes middels gezonde natuurlijke voedingsingrediënten. Wie maakt deze voedingsevolutie mogelijk, zodat we met dit product een blijvende impact maken voor een gezondere wereld?  


Een revolutionair voedingsingrediënt en nutraceutical dat het slechte cholesterol verlaagt
Regio
Nederland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
500.000 - 2.500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.