Profiel nr. 104957

Innovatief-technische onderneming in de rioleringsmarkt

06/07/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Grond, water- en wegenbouw

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het aangeboden bedrijf houdt zich bezig met het leveren van innovatief-technische (maatwerk- & schaalbare) oplossingen met veelal ook onderhoudscontracten aan met name vaste afnemers in de rioleringsmarkt. De onderneming wordt geëxploiteerd vanuit een besloten vennootschap, is al vele jaren actief op de Nederlandse markt en heeft een zeer goede naam opgebouwd. In het jaar 2021 bedroeg de (overigens stabiele) omzet ca. € 1,0 mln. bij een gezond bedrijfsresultaat (ca. 21% EBITDA). Voor dit jaar (2022) een iets hogere EBITDA verwacht. De eigenaar wenst zijn aandelen aan een geschikte partij over te dragen, aangezien hij (na jaren als ondernemer actief te zijn geweest) een stapje terug wenst te doen. Gezien zijn specifieke kennis & ervaring van de markt, wordt verondersteld dat hij na overdracht nog enige tijd parttime binnen de onderneming actief zal blijven ten behoeve van de kopende partij.


Onderscheidend vermogen

Naast de eigenaar, die parttime werkzaam is, zijn er enkele vaste medewerkers in loondienst. Tevens is sprake van enkele (vaste) ZZP’ers die (indien nodig en parttime) door de onderneming worden ingehuurd. Het bedrijf is gevestigd in een gehuurde bedrijfsunit op een bedrijventerrein in Noord-Holland. Op de begane grond bevindt zich het magazijn en de werkruimte. Op de 1e verdieping bevindt zich de kantoorruimte en de kantine. Indien gewenst, kan de huur van de unit met drie maanden worden opgezegd.


Overig

Gezien het feit dat de onderneming vanuit een besloten vennootschap wordt geëxploiteerd en er sprake is van diverse contracten, wordt uitgegaan van een aandelentransactie. Er is een uitgebreider Informatiememorandum aanwezig, dat (op basis van een ondertekende Geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld. De overnamesom bestaat uit het gecorrigeerde eigen vermogen van de vennootschap, plus een bedrag aan goodwill dat is gebaseerd op de verdiencapaciteit van de onderneming.


Innovatief-technische onderneming in de rioleringsmarkt
Regio
Noord-Holland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.