23/05/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf kent een zeer lange historie. Omdat de huidige aandeelhouder zijn focus op andere activiteiten wil gaan richten, wordt door middel van een aandelentransactie gezocht naar een nieuwe eigenaar, waarbij een gedegen overdracht vanzelfsprekend is en het tijdelijk aanblijven in overleg kan worden bepaald.


Activiteiten van het bedrijf

Het betreft een onderneming actief in het produceren van pigmentpasta's. Het proces is specialistisch van aard. Het productiebedrijf verkoopt onder eigen label en produceert onder private label voor diverse afnemers.  


Onderscheidend vermogen

Door een no-nonsense aanpak, snelle leveringen en flexibiliteit positioneert deze onderneming zich goed in de markt. Het machinepark is up tot date en de onderneming voldoet aan alle eisen en vergunningen. Het bedrijf is actief in een niche markt waar nog diverse kansen liggen om het bedrijf te laten groeien. Het bedrijf heeft een stabiele, groeiende afnemerskring in de Benelux. 


Overig

De verkoper zal in overleg met de koper tijdelijk aanblijven om de koper in te werken. Het pand is gehuurd en maakt geen onderdeel uit van de verkoop. Verder is de onderneming voornamelijk geschikt voor de volgende partijen:

  • Bedrijven die zich richten op een aantal gelijke disciplines en die uitbreiding zoeken in de bedrijfsactiviteiten (strategische partij);
  • Fusie aanverwante bedrijven;
  • Investerings- en participatiemaatschappijen die deze onderneming wensen toe te voegen ter completering van hun portfolio;
  • Management Buy In.

Producent voor Pigmentpasta's
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.