Profiel nr. 104694

Circulaire handelsonderneming in laboratoriumapparatuur

06/06/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De handelsonderneming werd opgericht door de eerste eigenaar in 1988. De huidige eigenaar heeft het bedrijf zelf een aantal jaren geleden overgenomen en met veel plezier op het huidige niveau gebracht. De onderneming is vitaal en kan op eigen kracht succesvol door, maar er dienen zich mogelijkheden aan om op te schalen en er zijn meer kansen in de markt. De huidige eigenaar denkt dat het nu het juiste moment is om met financieel sterke partijen in gesprek te gaan over overname. Alle opties wat betreft zijn rol bij de overdracht en in de toekomst zijn bespreekbaar.    


Activiteiten van het bedrijf

De aangeboden onderneming is een handelsonderneming die gespecialiseerd is in de wereldwijde inkoop en verkoop van gebruikte en nieuwe laboratoriumapparatuur. Naast in- en verkoop worden ook aanvullende diensten aangeboden zoals reparatie, onderhoud en kalibratie. Inkoop en verkoop vindt plaats in Nederland en daarnaast in verschillende Europese landen. De meertalige website is het voornaamste verkoopkanaal.  


Onderscheidend vermogen

Het hergebruiken van apparatuur wordt steeds meer gestimuleerd en de circulaire economie krijgt steeds meer vorm. Voor deze onderneming is dit al 34 jaar bekend terrein. Het bedrijf richt zich met name op laboratoriumapparatuur met een hoge omloopsnelheid. De onderneming voert een groot aantal productgroepen en de omzet is over een groot aantal klanten gespreid. Dat zijn zowel veel terugkerende als nieuwe klanten.


Overig

Deze onderneming is interessant voor strategische kopers om synergievoordelen mee te halen. Het bedrijf is ook interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met affiniteit tot sector die over voldoende middelen kunnen beschikken.


Circulaire handelsonderneming in laboratoriumapparatuur
Regio
Midden-Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.