Profiel nr. 104644

Ontwikkelaar/producent van revolutionaire ultrageluid beeldvormingstechnologie

06/05/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Medische hulpmiddelen industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

> 5.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf werd meer dan 10 jaar geleden opgericht en is een diagnostisch ultrasoon bedrijf dat de informatie die aanwezig is in ultrasone signalen zodanig exploiteert dat het nieuwe normen stelt voor beeldvorming en diagnose van pezen, ligamenten en spieren.


Activiteiten van het bedrijf

Een bedrijf voor diagnostische echografie dat de informatie die aanwezig is in echosignalen zodanig exploiteert dat het nieuwe normen stelt voor beeldvorming en diagnose van pezen, ligamenten en spieren.

Het bedrijf heeft een beeldvormingsmodaliteit ontwikkeld die werkelijk inzicht geeft in de ultra-structuur (tijdsefficiënt en tegen een fractie van de kosten in vergelijking met bijvoorbeeld een MRI-scan). Het is operator-onafhankelijk, zeer reproduceerbaar en zo gevoelig dat het zelfs het begin van blessures kan detecteren.

Op dit ogenblik heeft de onderneming reeds verkopen gerealiseerd en beschikt zij over een installed base van ongeveer 80 systemen verspreid over de hele wereld.

De klanten van het bedrijf bevinden zich zowel in de menselijke als in de veterinaire gezondheidszorg. Momenteel verkoopt het bedrijf jaarlijks ongeveer 10-15 systemen met een brutomarge tussen 65% en 70%.


Onderscheidend vermogen

Tot dusver zijn echografie en MRI de enige beschikbare beeldvormingstechnieken. Deze modaliteiten missen echter resolutie of gevoeligheid en specificiteit en zijn uiterst afhankelijk van de operator.

De door het bedrijf ontwikkelde techniek geeft echt inzicht in de ultra-structuur van de pezen, ligamenten en spieren tegen een fractie van de kosten in vergelijking met bijvoorbeeld een MRI-scan.

Bovendien is deze techniek veel minder tijdrovend: scans kunnen in slechts enkele minuten worden gemaakt en de daaropvolgende analyse en interpretatie in nog eens enkele minuten.


Overig

De leeftijd van een aantal aandeelhouders in combinatie met het ontbreken van een opvolger, heeft hen doen besluiten serieus de mogelijkheden te overwegen om hun aandelen in de onderneming te verkopen aan een derde (strategische) partij.

Daarnaast willen de aandeelhouders de continuïteit van-, en de opgebouwde kennis binnen de onderneming waarborgen, waardoor het ontwikkelde systeem/product en de enorme potentie voor de markt behouden blijft.

Op het moment dat het bedrijf onderdeel wordt van een strategische partij met substantiële verkoop- en marketingkracht over de gehele wereld kan de verkoop zonder problemen worden opgevoerd tot een paar honderd systemen per jaar.


Ontwikkelaar/producent van revolutionaire ultrageluid beeldvormingstechnologie
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
> 5.000.000