07/11/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Verhuurbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf is een zelfstandige onderneming binnen de autoverhuur, welke is aangesloten bij een franchise-organisatie. Het bedrijf is gevestigd in het oosten van Nederland en dekt een uitgebreide regio. De locatie heeft veel potentie, ten opzichte van andere regio’s (zoals de Randstad) zijn er veel minder concurrenten. Het bedrijf beschikt over een huurpand met kantoorruimte van 100m2 en voldoende mogelijkheid om de auto’s te parkeren. De auto’s worden geleased vanuit de franchise-organisatie en kunnen worden overgenomen en/of verkocht na looptijd.


Activiteiten van het bedrijf

De franchise-organisatie stelt ook de gehele backoffice ter beschikking waaronder planningsoftware, facturatie en de afhandeling van alle administratieve werkzaamheden. Het klantenbestand is zeer divers, naast particulieren, maken ook veel bedrijven en stichtingen gebruik van dit bedrijf. Groei kan gerealiseerd worden door meer sales / marketing activiteiten en het uitbreiden van de samenwerking met bedrijven en dealers in de regio. 


Overig

Er wordt voor dit jaar een omzet verwacht van ca. € 300.000,- Er is sprake van een aandelentransactie. De eigenaar is toe aan een nieuwe uitdaging en wil zich gaan toeleggen op andere activiteiten. Uiteraard is er een goede overdrachtsperiode voorzien. Dit bedrijf is ideaal voor een MBI kandidaat met voldoende financiële middelen of een strategische overname kandidaat.


Afbeeldingen
Autoverhuurbedrijf
Regio
Oost-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.