29/04/2022 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

NV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Verlieslatend


Bedrijfshistorie / achtergrond

MENSEN WILLEN MINDER VLEES ETEN Uit diverse onderzoeken blijkt dat 75% van de consumenten ervoor open staan om minder vlees te eten. Veganistisch eten is in elk geval in opkomst, dit komt omdat mensen, voornamelijk jonge mensen, zich er steeds meer van bewust worden dat er iets moet veranderen in de manier waarop we met de natuurlijke hulpbronnen van de planeet omgaan. HET IS NIET MAKKELIJK OM VLEES OP TE GEVEN Consumenten hebben daarom interesse in onbewerkte producten die aanvoelen en smaken als vlees en geen schadelijke effecten hebben op de gezondheid. Maar belangrijk, het moet ook gewoon lekker zijn. JACKFRUIT, het team van deze onderneming werkt met de Aziatische vrucht de Jackfruit. Zij verwerken de vers gevroren Jackfruit en veranderen het in diverse favoriete vleesgerechten. De onderneming maakt van de jackfruit veganistische producten, met een vlezige bite en geweldige smaak, die de show stelen voor de prijs van "grootste alternatief om vleesetende trek te stillen."


Activiteiten van het bedrijf

FRUIT VOOR VLEESLIEFHEBBERS Ook chef koks hebben de Jackfruit ontdekt. Chef koks houden van jackfruit omdat de vrucht het ideale plantaardige ingrediënt is om veganistische meesterwerken te creëren die zelfs de meest veeleisende vleesliefhebbers verrassen. Dat maakt chefs onze favoriete early adopters. Daarmee zijn koks die bij groothandels winkelen ook onze grootste klanten. MERK PUBLIEK Deze onderneming wil vleesliefhebbers inspireren om minder vlees te eten. We begrijpen echter dat we ze alleen zullen bereiken door liefhebbende veganistische, vegetarische of flexitarische vrienden en familie. Zij zijn de echte fanbase van deze producten, het is een groep die verrast wil worden door heerlijke plantaardige gerechten


Onderscheidend vermogen

USP’s: Deze onderneming is actief in de bloeiende en groeiende markt voor plantaardige vleesalternatieven. Er zijn veel concurrerende ingrediënten, maar ze schieten vaak tekort in de vlezige textuur, de neutrale smaak en het zeldzame vermogen van jackfruit om te mengen met kruiden, waardoor chef-koks hun favoriete vleesgerechten aller tijden opnieuw kunnen creëren. En hoewel er andere jackfruit-leveranciers op de markt zijn, lijkt deze onderneming de enige die IQF (vers, bevroren en onbewerkt) jackfruit importeert, en chefs proeven het verschil!


Overig

De onderneming verkoopt jackfruitproducten in de hoop vleesliefhebbers te inspireren om over te stappen op een meer plantaardig dieet dat volgens ons goed is voor mens, dier en milieu. We prediken geen veganisme, we veroordelen geen vleesliefhebbers en we streven er niet naar om een ​​challenger-merk te worden. In de afgelopen drie jaar is de omzet ieder jaar verdubbeld hetgeen heeft geleid tot een omzet van EUR 280 K in 2021. Voor 2022 wordt wederom een verdubbeling van de omzet verwacht. De onderneming zoekt een investeerder (of groepje investeerders gezamenlijk) die enthousiast is voor food en vegan in het bijzonder. De onderneming staat open voor een investeerder of MBI-er die de interesse heeft om actief betrokken te zijn bij de onderneming. Een actieve betrokkenheid is geen must. Investeerders met kennis / affiniteit met retail genieten een lichte voorkeur om de onderneming verder te helpen bij de verspreiding van hun producten. In 2023 verwacht de onderneming cash positief te worden met circa een miljoen omzet. Om de groei te ondersteunen en voor het financieren van werkkapitaal is in 2022 een kapitaalinjectie van EUR 200 K nodig en in 2023 een injectie van EUR 300 K.


Vegan onderneming zoekt groeikapitaal
Regio
West-Nederland
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.