13/10/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Recycling industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 500.000 - € 1.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze Onderneming is gespecialiseerd in de recycling van gebruikte grondstoffen en beschikt over een uitgebreid landelijk en internationaal netwerk. Grondstoffen uit binnen- en buitenland worden tot nieuwe hoogwaardige producten hergebruikt in uiteenlopende branches (waaronder de bouw, de industrie en de voedingsindustrie). Het bedrijf bestaat reeds enkele tientallen jaren en is ruim winstgevend.


Activiteiten van het bedrijf

Deze Onderneming is gespecialiseerd in de recycling van gebruikte grondstoffen en beschikt over een uitgebreid landelijk en internationaal netwerk. Grondstoffen uit binnen- en buitenland worden tot nieuwe hoogwaardige producten hergebruikt in uiteenlopende branches (waaronder de bouw, de industrie en de voedingsindustrie).

De activiteiten bestaan uit recyclingactiviteiten en handelsactiviteiten.


Onderscheidend vermogen

De markt waarin deze onderneming actief is, valt te typeren als een niche markt. Het aantal spelers dat in Europa actief is, is zeer beperkt. Het potentiële verzorgingsgebied is daarentegen erg breed en bijna onbegrensd. De onderneming richt zich primair op bedrijven in Nederland en Duitsland. Maar een bredere focus is mogelijk.


Overig

Het bedrijf is compact (11Fte), beschikt over een eigen gespecialiseerd  machinepark en eigen transportmogelijkheden, en werkt vanuit één locatie.

De omzet 2020 was € 3,5 mio. Het genormaliseerd EBITDA 2020 bedraagt € 806.000. Het bedrijfspand en de bijbehorende bedrijfsterreinen zijn eigendom van de Holding en maken onderdeel uit van de voorgenomen transactie. Een tweede bedrijfspand en -terrein maakt optioneel ook deel uit van deze transactie. Het bedrijf is gevestigd te Nederland.

Een nieuwe eigenaar zal ruimschoots worden ingewerkt. Het is bespreekbaar om dit te doen in een periode van enkele jaren. Een gefaseerde verkoop is bespreekbaar.


Recyclingbedrijf (Nederland)
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
2.500.000 - 5.000.000