02/03/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is een interieurbouwer gevestigd in Midden-Nederland, vooral landelijk actief maar regelmatig ook internationaal. De onderneming maakt voor zowel zakelijke klanten als particulieren maatwerk high-end interieurs. Veel opdrachten gaan in samenwerking met interieurarchitecten. De huidige eigenaren zijn, na meerdere decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemers, toe aan een stap terug te doen en zoeken een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is de  verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen.


Activiteiten van het bedrijf

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een zelfstandig opererend team van een 5-tal medewerkers. Door het geautomatiseerde proces kan met een beperkt team een forse productie gerealiseerd worden. Het bedrijf beschikt daarbij over een compleet up-to-date machinepark. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met verkoopactiviteiten en administratie. Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en nuchtere cultuur van afspraak is afspraak.


Onderscheidend vermogen

De onderneming onderscheidt zich door korte lijnen, kwaliteit, een sterk geautomatiseerd volledig inhouse proces en duurzaamheid.


Overig

FINANCIEEL: Het bedrijf is volwassen en financieel gezond. Een normale omzet voor de onderneming is gemiddeld EUR 1,6 miljoen. In het coronajaar 2020 lag de omzet een stuk lager. In 2021 is de omzet grotendeels hersteld, met name in het laatste deel van het jaar. Een normaal EBITDA voor de onderneming ligt rond de 200k. De afgelopen jaren heeft dit gefluctueerd.

TRANSACTIE: De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse. De gestelde prijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 800.000. Deze prijs wordt ondersteund door de waarde van de materiële vaste activa. 

Deze transactie is strategisch voor andere interieurbouwers interessant. Daarnaast kan het passend zijn voor strategische partijen in de keten (productiecapaciteit). Verder kan dit ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis, ervaring en kapitaal een interessante propositie zijn.


Afbeeldingen
Interieurbouwer in Midden-Nederland
Regio
Midden-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.