Profiel nr. 104298

Allround installatiebedrijf in Oost-Nederland

25/08/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - 50

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 500.000 - € 1.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is een allround installateur in Oost Nederland en regionaal actief. De onderneming heeft een goede uitstraling en staat qua naam goed bekend. De onderneming biedt haar diensten aan op zowel de particuliere als de zakelijke markt. Zakelijk zijn er duurzame samenwerkingen met name vooral aannemers en een woningbouwcorporatie. Qua type diensten is de omzet gespreid over de diverse diensten zoals service & onderhoud, storing en reparatie, vervanging, dak- en loodgieterswerk en installatie van duurzame oplossingen. Wat betreft projecten is de omzet redelijk verdeeld tussen renovatie en nieuwbouw.

De huidige eigenaar is na meerdere decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemer toe aan een stap terug doen en zoekt een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen.


Activiteiten van het bedrijf

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit werkmaatschappijen verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een zelfstandig opererend team van bijna 30 medewerkers. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met verkoopactiviteiten en administratie. Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en de cultuur is erg no nonsense.


Onderscheidend vermogen

De focus van het bedrijf ligt op duurzaamheid en kwaliteit.


Overig

FINANCIEEL:
Het bedrijf is volwassen, financieel gezond en de laatste tijd sterk groeiende. Het behaalde in 2019-2021 een omzet van respectievelijk € 3,2 mio, € 3,3 mio en € 4,3 mio. De EBITDA in die periode bedroeg € 272k, € 308k en € 642K. Het gemiddelde investeringsniveau bedraagt circa € 40-50K. Voor dit lopende jaar zit er tot nu toe alleen al ruim € 2 mio omzet vanuit projecten in de planning.

TRANSACTIE:
De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.  De gestelde prijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 3.200.000.

MOGELIJKE KOPERS:
Deze transactie is strategisch voor andere installatiebedrijven interessant. Ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis, ervaring en kapitaal kan dit een interessante propositie zijn.


Afbeeldingen
Allround installatiebedrijf in Oost-Nederland
Regio
Oost-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
2.500.000 - 5.000.000