Profiel nr. 104251

Kapitaalkrachtige partner gevraagd voor onderscheidende varkenshouderij-formule

15/02/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Agri-food

Soort bedrijf

Veehouderij

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € > 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 1.000.000 - € 2.500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Onze opdrachtgever bestaat uit een groep ondernemers met een schat aan ervaring in onder andere varkenshouderijen alsmede de vleesverwerkende industrie. Hun doel is om een significante marktpositie binnen Europa te claimen wanneer het aankomt op de productie van varkensvlees door middel van een zeer onderscheidende formule.


Onderscheidend vermogen

Bij de interne analyse is sterk gelet op de samenstelling van het managementteam, zodat optimaal kan worden ingespeeld op een duurzame bedrijfsvoering en waarbij het dierenwelzijn geen containerbegrip is, maar daadwerkelijk het verschil gaat maken. Zij zien kansen om een sterk concurrerend businessmodel te lanceren waarbij bestaande bedrijven de basis vormen voor de overname en na een transformatie waardig mogen zijn om bij te dragen aan een zeer gezonde bedrijfsvoering.


Overig

Ten behoeve van de pilotvestiging, alsmede het geschikt maken ervan, komen wij graag in contact met een kapitaalkrachtige partner. Het benodigde kapitaal bedraagt ca. € 11 mio in ruil voor een substantieel aandelenbelang. Het kapitaal zal worden aangewend ten behoeve van de overname en renovatie van een eerste pilotvestiging (varkenshouderij en slachthuis), de levende have en werkkapitaal.  Er kunnen voldoende garanties worden geboden. Nadere informatie, waaronder het businessplan en de financiële analyse, verstrekken wij met plezier na een persoonlijke kennismaking.


Kapitaalkrachtige partner gevraagd voor onderscheidende varkenshouderij-formule
Regio
Europa
Branche
Agri-food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
1.000.000 - > 5.000.000