Profiel nr. 104239

Installatiebedrijf met showroom in regio Zuid Oost Brabant

11/02/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming houdt zich bezig met de exploitatie van een gas-, water-, sanitair-, centrale verwarming en loodgietersbedrijf, alsmede een dakbedekkings-en tegelbedrijf. De onderneming is een gekend badkamerspecialist en beschikt daartoe over een eigentijdse showroom met kantoor en magazijn. De onderneming bestaat reeds meer dan 100 jaar en heeft een uitstekende naam. Bij de onderneming staan kwaliteit, service en  klantgerichtheid voorop.      

De voornamelijk particuliere klanten zijn regionaal gevestigd in voornamelijk de regio Zuid-Oost Brabant en Midden-Limburg.

 

 


Activiteiten van het bedrijf

De omzet bedraagt tussen € 700.000,-  € 1.000.000,- per jaar met een hoge winstgevendheid. Deze omzet wordt gerealiseerd door twee vennoten en 2 personeelsleden. Voor de uitvoering van de werkzaamheden worden ook vaste zzp’ers en onderaannemers ingeschakeld. In overleg is de administratieve werknemer ook in de toekomst beschikbaar, echter dit is niet vereist. Het directe personeelslid wenst mee te gaan bij een eventuele overname. De vennoten zijn eveneens genegen om gedurende een nader overeen te komen periode tegen een nader overeen te komen vergoeding mee te werken in de onderneming. 

.   


Onderscheidend vermogen

De onderneming biedt uitstekende perspectieven voor een overnamekandidaat, omdat sprake is van een zeer sterke positie in de markt. Zij onderscheidt zich met name ook door creativiteit bij elk badkamerontwerp. 

Vooral de particuliere woningbezitter gaf meer geld uit aan sanitair etc. De verwachting is dat de vraag naar woningen aanhoudt en dat de komende jaren de vraag op een vergelijkbaar hoog niveau zal blijven. Door de druk op de woningmarkt zal ook de renovatiemarkt op een hoog niveau blijven. Tevens doen zich grote kansen voor door de omschakeling naar de ‘gasloze’ woning. Deze transformatie zal de omzet positief blijven beïnvloeden.  

Ook een combinatie met en uitbreiding tot aanverwante producten is mogelijk, waarbij te denken valt aan o.a. keukens.


Overig

De onderneming is zowel geschikt voor een startende ondernemer met bekendheid in de branche als een gevestigde ondernemer die zijn activiteiten en omzet wil uitbreiden. De orderportefeuille is zeer goed gevuld. De mogelijkheid bestaat het onroerend goed waar het bedrijf gevestigd is te huren, doch koop (eventueel op termijn) is eveneens bespreekbaar.


Installatiebedrijf met showroom in regio Zuid Oost Brabant
Regio
Noord-Brabant
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.