Profiel nr. 104178

Innovatieve en duurzame luxeproducten op zoek naar financiering ad 225.000 EUR

01/02/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Webwinkel

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze startup is opgericht in het voorjaar van 2021 en richt zich op het ontwikkelen en verkopen van innovatieve en duurzame producten. 

Het zijn vooral luxeproducten die praktisch en/of veilig zijn en die vooral bedoeld zijn om buiten te gebruiken. Zo heeft deze startup afgelopen jaar een aantal producten ontwikkeld die gericht zijn voor het BBQ’en in het park.

Deze producten helpen zowel mens, natuur en dier tegen brandschade. De startup heeft de volgende producten op de markt gebracht:

  •  Een combinatie van een picknickkleed om lekker comfortabel op te liggen (geel) en een brand/hittebestendige onderlegger bedoeld om onder de grill te leggen ter voorkoming van brandschade door stralingswarmte en of vallende kolen.
  •  Een luxe hitte bestendige kolenzak bedoeld om ongebruikte kolen mee naar het park te nemen en vervolgens gebruikte hete kolen mee veilig op te bergen totdat deze weer afkoelen.

Activiteiten van het bedrijf

Mogelijke resellers van deze producten zijn bijvoorbeeld de Bijenkorf en de Intergamma (Gamma/Karwei) en vanaf volgend jaar zal de startup de producten ook via een eigen website gaan verkopen.

Er is tevens contact gelegd met de Bijenkorf en Vrijbuiter over de verkoop van de producten via hun platform. De producten zijn dus klaar voor verkoop daarom zoekt de ondernemer funding om de producten in productie te nemen en te verkopen. De producten worden door deze onderneming bedacht en laat het ontwerp en beproeving aan een partner over die hier gespecialiseerd in is. Het verlengde van dit bedrijf ligt in China in de vorm van een partnerschap die voor dit bedrijf werkt en de outsourcing en controles doet op de productie in China. Dit is een Nederlands bedrijf gevestigd in China.


Onderscheidend vermogen

De onderneming heeft reeds 2 unieke producten ontwikkeld.


Overig

De startup is op zoek naar een partij, die het mogelijk maakt om de reeds ontwikkelde producten in de markt te zetten.

Hiervoor is een financiering benodigd van 225.000 EUR, welke als volgt zal worden gebruikt:

  •  Branding €45.000,-
  •  Voorraad €110.000,-
  •  Werkkapitaal €47.000,-
  •  Pand en inventaris €23.000,-

 

De verwachting is dat in het 1e jaar na de launch er een omzet wordt behaald van 225.000 EUR. In het 2e jaar na de launch verwacht de ondernemer een omzet te behalen van 725.000 EUR.

 

De ondernemer heeft reeds zelf een bedrag van 45.000 EUR geinvesteerd, naast zijn eigen tijd, in de ontwikkeling en de prototypen. 


Innovatieve en duurzame luxeproducten op zoek naar financiering ad 225.000 EUR
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000