Profiel nr. 104086

Participant / Directielid voor textiel handelsbedrijf

11/01/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het handelsbedrijf (vennootschap) heeft een sterke marktpositie en richt haar dienstverlening op het ontwerpen, produceren, voorraad beheren en leveren van specifieke textielproducten (85 %) en veiligheidskleding (15 %).  De afzetmarkt is met name Nederland (75 %) en enkele klanten buiten Nederland (25 %). In 2021 heeft de onderneming ruim 40 (vaste) klanten bediend. De marktvooruitzichten in de Benelux en Duitsland zijn uitstekend. Met ongeveer 10 klanten wordt 80 % van de omzet gerealiseerd. De omzetprognose (2022) is € 8.000.000, met een gezond bedrijfsresultaat. De structuur van de onderneming is gericht op verdere groei, in binnen- en buitenland. 


Activiteiten van het bedrijf

Binnen de onderneming zijn 7 medewerkers in dienst, de twee aandeelhouders (50/50 %) zijn als directielid werkzaam. Het bedrijf maakt gebruik van een goed onderhouden kantoorpand en warehouse. 

Ter overname wordt 50 % van de aandelen aangeboden. De reden van verkoop is dat een van eigenaren zitting gaat nemen in de directie van een partnerbedrijf, als zodanig blijft hij indirect op de achtergrond betrokken. Daarnaast speelt leeftijd van de vertrekkende eigenaar een rol. De directiefuncties voor beide bedrijven zijn niet te combineren. Er is zodoende besloten om het aandelenpakket (50%) aan te bieden aan een nieuw directielid. Het andere ervaren directielid met 50 % aandelenbelang blijft aan en steunt de gekozen richting. De nieuwe DGA zal samen met het zittende directielid sturing geven aan het bedrijf.  


Overig

Er wordt gezocht naar een ondernemend (senior) directielid (WO/HBO) met een bewezen track record in internationale sales (acquisitie) en marketing. Ervaring in textiel is een pre maar geen must. Het bedrijf kent een cultuur van no nonsens vanuit een informele en gezellige sfeer. De nieuwe DGA dient persoonlijke aansluiting te hebben bij het team en waarde te kunnen toevoegen aan de ambitieuze en innovatieve toekomst van het bedrijf. 


Participant / Directielid voor textiel handelsbedrijf
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
N.o.t.k.