Profiel nr. 103870

Webdesignbedrijf (overname of management buy-in)

23/11/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Limburg
  • Zeeland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

ICT dienstverlening

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf is meer dan 20 jaar geleden begonnen en ontwerpt voornamelijk websites en webshops op basis van Wordpress. Het bedrijf biedt tevens webhosting, onderhoud en op maat gemaakte webapplicaties in PHP aan. Met ruim 200 trouwe klanten verdeeld over een groot aantal kleine en ongeveer 10 grotere klanten een waardevolle start van een webdesignbedrijf of uitbreiding van een bestaand bedrijf. De eigenaar wil het bedrijf volledig of voor 50% verkopen.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf ontwikkelt websites op basis van Wordpress, webshops op basis van Woocommerce, op maat gemaakte webapplicaties en Wordpress plugins en biedt webhosting en onderhoud aan.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf heeft een goede reputatie opgebouwd in ruim 20 jaar, veel trouwe klanten in geheel Nederland en klanten die contact op afstand gewend zijn. De omzet is ongeveer € 200.000 per jaar excl. BTW (waarvan ongeveer € 52000,00 terugkerende omzet), de winst ongeveer € 60.000 - € 65.000 per jaar. Deze omzet en winst wordt momenteel gerealiseerd door de eigenaar (3 dagen per week), 1 full-timer en enkele part-timers. Er zijn samenwerkingen met softwarebedrijven, eigen ontwikkelde Wordpress plugins, affiliate vergoedingen die jaarlijks terugkeren en ongeveer 250 hosting klanten die jaarlijks betalen. De klanten zijn gewend om door verschillende medewerkers ondersteund te worden. De VPS'en hebben Centos en Virtualmin of Plesk als besturingssysteem. Het personeel kan eventueel mee overgenomen worden. Onze full-time programmeur werkt al 7 jaar voor ons bedrijf. U kunt het bedrijf voor € 150.000,00 volledig overnemen of u kunt 50% van de aandelen in een nieuw op te richten BV kopen voor € 75.000,00. Voorwaarde voor management buy in is dat de nieuwe mede-eigenaar kan samenwerken met de huidige eigenaar.


Overig

De eigenaar is bereid om de koper in te werken en wil eventueel nog een aantal maanden na overname part-time blijven werken bij het bedrijf om de overgang naar de nieuwe eigenaar gemakkelijker te maken. De koper hoeft geen programmeur te zijn kennis van Wordpress en basis kennis van servers is vooral als personeel niet overgenomen vereist. De onderneming wordt ter overname aangeboden vanwege focus op een nieuw op te zetten organisatie.  Als u mede-eigenaar wilt worden blijft de eigenaar 2 dagen per week werken in de op te richten BV en wordt het salaris bepaald aan de hand van de verhouding van het aantal gewerkte dagen.


Afbeeldingen
Webdesignbedrijf (overname of management buy-in)
Regio
Noord-Brabant
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000