01/11/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Accountancy, administratie en belastingadvies

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Te koop wordt aangeboden de administratieportefeuille van een kleinschalig administratiekantoor dat zich bezig houdt met het verzorgen van financiële administraties, salarisadministratie en belastingzaken.

Klantenkring:
De onderneming heeft in haar 20-jarig bestaan een solide en loyale klantenkring opgebouwd. De klantenkring van de onderneming heeft een regionale karakter en  bestaat uit zowel bedrijfsmatige (MKB-bedrijven, ZZP’ers) als particuliere opdrachtgevers. De omzet daarentegen wordt voor meer dan 90% gegenereerd door de bedrijfsmatige opdrachtgevers.  

Werkzaamheden:
De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit salarisadministratie, financiële administratie, het opzetten van een administratie, aangiften BTW, IB, VPB voor ondernemingen en ZZP’ers en belastingaangiften/ aanvragen toeslagen voor particuliere klanten.


Activiteiten van het bedrijf

Personeel
Naast de ondernemer verricht zijn echtgenote gemiddeld 12 uur per week onbezoldigde werkzaamheden en is er een parttime medewerkster in dienst voor administratieve ondersteuning. Zij heeft een vast dienstverband voor 12 uur per week.

Kantoor:
De onderneming is gevestigd in een gehuurd representatief deel van een kantoorpand, gelegen in het centrum van een grotere stad in Limburg.

Reden voor verkoop:
De ondernemer heeft er voor gekozen, gezien zijn leeftijd, zijn leven een andere invulling te geven.

 


Overig

Geschikt voor:
Opvolging wordt gezocht in de vorm van een MBI-kandidaat met een sterke toekomstvisie dan wel een bestaand administratie- of accountantskantoor dat een portefeuille wenst over te nemen.

Overdracht:
Verkoper is bereid om na de bedrijfsoverdracht gedurende een nog nader te bepalen periode werkzaam te blijven binnen de onderneming om zodoende de overdracht soepel te laten verlopen.

Aangeboden belang:

De verkoper wenst de administratieportefeuille te verkopen.

Transactievorm:

De onderneming wordt gedreven in de vorm van een besloten vennootschap. Echter er is geen sprake van een aandelentransactie. De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Activa/passiva transactie.


Administratieportefeuille
Regio
Limburg
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000