Profiel nr. 103739

Snelgroeiend handelsbedrijf zoekt MBI kandidaat

28/10/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Beschrijving

De handelsonderneming (vennootschap) is op zoek naar een MBI-kandidaat die het bedrijf van de huidige eigenaar wil overnemen. 

Locatie
De onderneming is gevestigd in Midden Nederland. Het bedrijf heeft een lange staat van dienst en heeft een goede naam opgebouwd in de branche. De onderneming maakt gebruik van een huurpand op een goede locatie. 

Medewerkers
Binnen de onderneming is er 1 medewerker in dienst. Samen met de huidige eigenaar, die full time werkt, worden de werkzaamheden uitgevoerd.


Activiteiten van het bedrijf

Diensten
De diensten van de onderneming bestaan uit het importeren van hoogwaardige producten vanuit Azië en direct selling aan consumenten (75%) en de zakelijke markt (25%). Er is sprake van persoonlijke verkoop en een klein deel wordt vanuit een webshop verkocht. Alle opslag en transportactiviteiten zijn uitbesteed waardoor het bedrijf zich maximaal kan concentreren op verkoop en marketing. Deze activiteiten richten zich op de Nederlandse en Belgische markt.

Dankzij jarenlange ervaring en expertise is het bedrijf toonaangevend in markt. Het betreft een nichemarkt waarbij er maar enkele concurrenten zijn. Het bedrijf is eenvoudig te verplaatsen naar een andere locatie indien gewenst.


Overig

Omzet
De onderneming heeft in 2020 een omzet behaald van € 680.000 met een EBITDA van € 175.000. De omzet groeit jaarlijks en de prognose voor 2021 betreft € 780.000. 

Reden verkoop
De eigenaar/ondernemer heeft besloten om zijn aandelen te willen verkopen. Hij neemt ruim de tijd om de MBI-kandidaat in te werken om de continuïteit te borgen. 

Profiel koper
De onderneming is geschikt voor een MBI-kandidaat of voor een ondernemend echtpaar. 

Transactie 
De MBI-kandidaat krijgt de mogelijkheid om het bedrijf per direct volledig over te nemen. Een goede persoonlijke klik met de eigenaar is daarbij een belangrijk criteria. De MBI-kandidaat dient over voldoende eigen inbreng te beschikken of heeft een samenwerking met een investeerder.

Aangeboden belang
De verkopende ondernemer biedt 100 % van de aandelen aan.

 

 


Snelgroeiend handelsbedrijf zoekt MBI kandidaat
Regio
Midden-Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.