Profiel nr. 103710

E-commercebedrijf gespecialiseerd platformen consumentenproducten

27/10/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Utrecht

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Flevoland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Webwinkel

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Een e-commercebedrijf gestart in 2013 in non-food in diverse productcategorieën met de focus op verkopen via bekende platformen met eigen websites. Het bedrijf is bezig met de uitbreiding van het geregistreerde merk. Er zijn groeimogelijkheden en lopende projecten tot uitbreiding en er is tevens een hoge automatiseringsgraad.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf heeft het afgelopen jaar een groei van 66% doorgemaakt en heeft marktaandeel in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Bedrijf is voorraadhoudend en heeft een jaarlijks terug kerende omzet in diverse productcategorieën per seizoen. Tevens door de grote van het bedrijf zijn er directe contacten met de platformen waarop wordt verkocht. Het grootste gedeelte van de omzet wordt gerealiseerd via verkopen aan consumenten via webshop/platformen. Ook worden goederen via B2B verkocht. Vanuit de groei B2C heeft de huidige eigenaar hier niet de focus op gelegd.


Onderscheidend vermogen

Door het integreren van een slim softwareconcept verwacht de huidige eigenaar een groei te realiseren op B2B-vlak. Met het uitbreiden van eigen inkoop software zouden goederen nog efficiënter en sneller door minder personeelsleden worden ingekocht. Er zijn veel directe contacten met de platformen waarop wordt verkocht, daarnaast is er een hoge automatiseringsgraad, waardoor nieuwe koppelingen snel tot stand kunnen komen.


Overig

De ideale koper/investeerder is een ondernemer vergelijkbaar aan die van de verkoper. De gezochte ondernemer/investeerder heeft een specialisme in online marketing en kennis van de e-commerce markt.

De verkopende ondernemer wil in samenspraak met de koper/investeerder/business angel afstemmen wat exact overgenomen wordt.


E-commercebedrijf gespecialiseerd platformen consumentenproducten
Regio
Utrecht
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
N.o.t.k.