Profiel nr. 103644

Partner in de rol van CFO projectontwikkeling Caribisch Gebied

12/10/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Caribisch Gebied

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Namens onze opdrachtgever, een ontwerpend ontwikkelaar, komen wij graag in contact met een financieel expert in de rol van CFO. De onderneming komt voort uit een samenwerking van twee partners in de vastgoedontwikkeling en beschikt over een groot professioneel netwerk binnen de keten, de financiële sector en de overheid. Transformaties en ontwikkeling van woningbouw, zorg en leisure zijn enkele voorbeelden binnen de activiteit. Zij beschikken over enkele jaren ervaring en een goed gevulde project portefeuille. Je herkent jezelf in het volgende profiel:

  • Jij gaat voor onze droom om vastgoedprojecten tot een goed einde te brengen, hier sta je 100% achter en hier ga je voor!
  • Je hebt ervaring met het speelveld waarin onze opdrachtgever acteert en in het bijzonder met financiële partijen, innovatie, kosten en projectcalculatie en ict.
  • Jouw kracht is financieel excellence. Je bent ijzersterk in het mede bouwen van een organisatie van een klein aantal complexe projecten naar een middelgrote ontwikkelaar met verschillende formules en projecten. Dit doe je op een manier die past bij de waarden van het bedrijf: no-nonsense, integriteit, collegialiteit, passie en ambitie

Activiteiten van het bedrijf

Waar ga jij je mee bezig houden?  De CFO ontwikkelt, formuleert, implementeert en optimaliseert de financiële en operationele processen en draagt samen met de partners (CEO en CTO) bij aan de ontwikkeling en realisatie van de groeistrategie. Binnen dit kader draagt de CFO bij aan het vormgeven van een effectieve organisatie, snelle besluitvorming en gedegen financieel management. De CFO levert binnen de gestelde kaders een zeer belangrijke bijdrage aan de winstgevendheid, continuïteit en groei van de onderneming. De CFO is verantwoordelijk voor de kwaliteit en aansluiting van de financiële en niet-financiële informatievoorziening ('huis op orde') en analyseert, signaleert en informeert de partners. De CFO is tevens commercieel ontwikkeld, hoog energiek en begrijpt impact van risico’s in relatie tot management beslissingen en de ambitieuze groeistrategie.  

  • Je verzorgt periodieke rapportages waarop o.a. besluitvorming voor optimalisatie van bedrijfsvoering of op het gebied van investeringen kan plaatsvinden.
  • Je draagt zorg voor een adequaat systeem van beheersing en sturing (AO/IC) en brengt en houdt daarmee structureel het ‘huis op orde’.

   


Onderscheidend vermogen
  • Je verzorgt de financiële administratie (controlling, accounting, treasury en belastingzaken)
  • Je signaleert optimalisatie mogelijkheden, waarmee tevens een creatieve en inventieve energie in de organisatie wordt gebracht (continues improvement)
  • Je managet de onderneming op financieel gebied (inclusief toekomstige organisatorische en administratieve onderdelen), beheert en stuurt de geldstromen (treasury) en stelt financiële prognoses op
  • Je werkt projectmatig ten aanzien van businesscases en de toekomstige groeistrategie
  • Je beschikt over een sterk gevoel voor controlling en tijdig begrijpen en inzichtelijk maken van signalen uit de organisatie/markt
  • Je geeft vorm aan de interne en externe berichtgeving omtrent de financiële situatie van de onderneming
  • Je conformeert aan alle financiële en fiscale richtlijnen
  • Je identificeert en verbetert proactief verbeteren van zowel financiële als business processen
  • Je geeft mede vorm van de strategie van de organisatie en fungeert als sparringpartner van de partners met het oog op verbetering van de bedrijfsvoering
  • Je brengt signaleert in- en externe risico’s en dringt deze terug

Overig

Deelname naast een nader overeen te komen managementfee biedt onze opdrachtgever een partnerschap aan. Een deelname is bespreekbaar tot maximaal 30%, waarbij iedere € 10.000,- inleg met een procent aandeel wordt gewaardeerd. Bijvoorbeeld: 4,9% bij een inleg van € 49.000,-, 15% bij een inleg van € 150.000,-, enz., enz.      Hoe ziet het vervolgproces eruit? Als je past binnen de visie van onze opdrachtgever en uit hetzelfde hout bent gesneden, willen we je graag uitnodigen voor een eerste kennismaking, waarna we de vervolgstappen met elkaar afstemmen.     

Heb je interesse? Neem contact met ons op door middel van het reactieformulier, wij reageren vervolgens zo spoedig mogelijk.


Partner in de rol van CFO projectontwikkeling Caribisch Gebied
Regio
Caribisch Gebied
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.