19/04/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is actief als ecologisch adviesbureau. Naast ecologie wordt ook bosbouwkundig beheer en advies en op beperkte schaal planologie aangeboden. Ze heeft een breed aanbod in dienstverlening van planvorming, onderzoek, directie, beheer en uitvoering, op het gebied van bos, natuur en landschap. Het bedrijf haalde meerdere prijzen voor beheerplannen, visies, inrichtingsplannen en specialistisch onderzoek aan bossen en natuurterreinen in samenwerking met de Universiteit in Wageningen (WUR).


Activiteiten van het bedrijf

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. De werkzaamheden worden door een team van een 10-tal gepassioneerde ecologen uitgevoerd die HBO of Universitair geschoold zijn. Dit is exclusief de meewerkende directeur-eigenaar. Het kantoorpand is privé eigendom van de ondernemer en wordt verhuurd aan de BV. Het kantoorpand kan gehuurd blijven worden van verkoper. Het klantenbestand is divers en gespreid en bestaat hoofdzakelijk uit overheden, verenigingen, landgoedeigenaren en natuurbeheerorganisaties. Het bedrijf haalt jaarlijks circa 40% omzet uit meerjarige beheerovereenkomsten. De onderneming is beperkt commercieel actief in de markt, klanten komen veelal uit het netwerk en zijn vaak langdurig klanten. Het bedrijf is gevestigd in Zuid-Nederland.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf is onderscheidend omdat ze een zeer breed en specialistisch kennisniveau aanbiedt en uiterst klant- en kennisgericht te werk gaat, in combinatie met veel ervaring. Kernwoorden zijn vakkundig, transparant, betrouwbaar en praktisch uitvoerbaar.


Overig

FINANCIEEL Het bedrijf is volwassen, financieel stabiel en gezond groeiend. Het bedrijf behaalde afgelopen jaren een omzet van tussen de € 700.000 – € 925.000 en heeft een verwachte EBITDA van circa € 207.000 voor 2021. MOGELIJKE KOPERS: Deze propositie is vooral interessant voor strategisch kopers, die al actief zijn in het werkgebied  of aanvullende dienstverlening wensen aan te kopen. Ook kan het interessant zijn voor een passende MBI-kandidaat. Koper dient over voldoende eigen inbreng te beschikken. TRANSACTIE: De voorgenomen transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen van de onderneming. De prijs voor de aandelen cash and debt free is bepaald op € 750.000. Verkoper is bereid een warme overdracht te realiseren na de transactie en zo nodig nog (gedeeltelijk) te blijven werken. Overname-Experts heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is bij serieuze interesse een informatiememorandum beschikbaar.


Ecologisch adviesbureau
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.