19/04/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is actief als ecologisch adviesbureau. Naast ecologie wordt ook bosbouwkundig beheer en advies en op beperkte schaal planologie aangeboden. Ze heeft een breed aanbod in dienstverlening van planvorming, onderzoek, directie, beheer en uitvoering, op het gebied van bos, natuur en landschap. Het bedrijf haalde meerdere prijzen voor beheerplannen, visies, inrichtingsplannen en specialistisch onderzoek aan bossen en natuurterreinen in samenwerking met de Universiteit in Wageningen (WUR).


Activiteiten van het bedrijf

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. De werkzaamheden worden door een team van een 10-tal gepassioneerde ecologen uitgevoerd die HBO of Universitair geschoold zijn. Dit is exclusief de meewerkende directeur-eigenaar. Het kantoorpand is privé eigendom van de ondernemer en wordt verhuurd aan de BV. Het kantoorpand kan gehuurd blijven worden van verkoper. Het klantenbestand is divers en gespreid en bestaat hoofdzakelijk uit overheden, verenigingen, landgoedeigenaren en natuurbeheerorganisaties. Het bedrijf haalt jaarlijks circa 40% omzet uit meerjarige beheerovereenkomsten. De onderneming is beperkt commercieel actief in de markt, klanten komen veelal uit het netwerk en zijn vaak langdurig klanten. Het bedrijf is gevestigd in Zuid-Nederland.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf is onderscheidend omdat ze een zeer breed en specialistisch kennisniveau aanbiedt en uiterst klant- en kennisgericht te werk gaat, in combinatie met veel ervaring. Kernwoorden zijn vakkundig, transparant, betrouwbaar en praktisch uitvoerbaar.


Overig

FINANCIEEL Het bedrijf is volwassen, financieel stabiel en gezond groeiend. Het bedrijf behaalde afgelopen jaren een omzet van tussen de € 700.000 – € 925.000 en heeft een verwachte EBITDA van circa € 207.000 voor 2021. MOGELIJKE KOPERS: Deze propositie is vooral interessant voor strategisch kopers, die al actief zijn in het werkgebied  of aanvullende dienstverlening wensen aan te kopen. Ook kan het interessant zijn voor een passende MBI-kandidaat. Koper dient over voldoende eigen inbreng te beschikken. TRANSACTIE: De voorgenomen transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen van de onderneming. De prijs voor de aandelen cash and debt free is bepaald op € 750.000. Verkoper is bereid een warme overdracht te realiseren na de transactie en zo nodig nog (gedeeltelijk) te blijven werken. Overname-Experts heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is bij serieuze interesse een informatiememorandum beschikbaar.


Ecologisch adviesbureau
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.