Profiel nr. 103479

Koffie en thee speciaalzaak / klein horeca en accessoires in toeristische omgeving

09/02/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zeeland

Ook interessant voor

  • Zuid-Holland
  • Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Op 30 mei 2014 hebben wij onze koffie en thee speciaalzaak geopend. Dit omdat wij vonden dat het tijd werd om in Zeeland zoiets te kunnen bieden waar vraag naar was. Op een A1 locatie in prachtig pand t.o de HEMA en naast het Kruidvat en in één van de mooiste monumentensteden van Nederland zijn wij begonnen en hebben het uitgebreid tot wat het nu is. In het begin vonden veel mensen het gedurfd maar al gauw bleek het zeer goed aan te slaan. Met een groot schare aan vaste klanten en nog steeds groeiend. Tevens zijn er een groot aantal buitenlandse klanten die regelmatig terug keren voor onze koffie, die wij tevens aanbieden in onze knusse kleinschalige schenkerij. 


Activiteiten van het bedrijf

Buiten div. soorten koffie en thee (in eigen huisstijl), bieden wij ook chocolade en streekproducten aan. Dit alles wordt gecompleteerd door mooi serviesgoed en alles wat hier voor nodig is. Variërend van theefilter, theepotten tot volautomaat koffiemachines en van pistonmachines, koffiemolens tot percolators. Het mooie van veel artikelen is dat wij er het alleenrecht voor hebben. Niet alleen op producten maar ook onderhoudsartikelen die telkens terug keren. Ook zijn er een groot aantal buitenlandse klanten die regelmatig terug keren. En in onze knusse kleinschalige schenkerij bieden wij plaats aan 16 personen (4 tafels) waar men kan kiezen en genieten van wat wij bieden aan thee +/- 80 soorten en heerlijke koffie. Tevens een perfecte ruimte om Hightea's e/o Barista cursussen te verzorgen.


Onderscheidend vermogen

Door de diversiteit van producten en de totale uitstraling van de winkel is dit een uniek aanbod. Met zomers een zeer grote massa aan toeristen, voor wie dit soort winkels een lust voor het oog zijn en in de winter het vertrouwen op de grote aantallen vaste klanten.


Overig

Onze kenmerken zijn het continue veranderen en aanpassen van situatie of periode om het zo interessant mogelijk te houden, zodat ook de vaste klanten steeds weer verrast blijven bij binnenkomst. Dit alles is geregistreerd doordat wij het landelijke PIGGY spaarsysteem gebruiken waardoor er altijd contact kan worden gezocht met klanten. De reden dat wij ons mooie bedrijf ter overname aanbieden is het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Bent u op zoek naar een uniek concept en een geweldige instapklare winkel laat het ons weten. U zult versteld staan.


Koffie en thee speciaalzaak / klein horeca en accessoires in toeristische omgeving
Regio
Zeeland
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
0 - 100.000