Profiel nr. 103274

Dienstverlener bezoekersbeheer, ID-kaartbeheer en toegangsregistratie

03/01/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Sofware ontwikkeling

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Afbouw

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Verlieslatend


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is een software- en systeemleverancier van oplossingen die zijn gericht op de registratie en afhandeling van bezoekers. Het kan daarbij gaan om bezoekers van bedrijven, bedrijfscomplexen, evenementen en publieke of overheidslocaties.

De onderneming is begonnen in 1998 en levert al meer dan twee decennia oplossingen voor het aanmaken en controleren van alle soorten passen, kaarten, tickets en uitrijkaarten. Men begon eerst als exclusief vertegenwoordiger van een reeks identificatieproducten, maar in de loop van het bestaan zijn daar steeds producten aan toegevoegd. Door die activiteiten ontstond ook vraag naar perifere producten zoals badges, houders, RFID-producten en andere accessoires die organisaties nodig hebben bij de registratie van bezoek. Al deze accessoires worden via de eigen webshop geleverd.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming heeft in haar langdurige bestaan veel ervaring opgedaan met de registratie en het beheer van gegevens van bezoekers. Het is niet voor niets dat de onderneming bedrijven die veiligheid en compliance hoog in hun vaandel hebben staan, tot haar klanten mag rekenen.


Overig

De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in software voor een toegangscontrolesysteem. De omzet van de onderneming was stabiel van 2017 tot en met 2020 en lag gemiddeld rond de € 630.000. Tegelijkertijd was de onderneming in die periode als gevolg van de afschrijvingen op software en een (te) hoog kostenniveau verlieslatend.

Omdat de eigenaar inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd is gepasseerd en omdat er nieuwe inspanningen worden gevraagd om op basis van het huidige fundament een sprong naar winstgevendheid te maken, is de eigenaar op zoek naar een opvolger. Die zal met nieuw elan en in nauwe samenwerking met verkoper een strategie moeten bepalen op weg naar winst en groei. De eigenaar acht zichzelf niet meer de juiste persoon om in de komende fase van verandering en groei, leiding te geven aan het bedrijf. 

Een interessant bedrijf en een uitdaging voor een onderneming of ondernemer om dit bedrijf weer winstgevend te maken. Een ideale turnaround voor kandidaten met een achtergrond in IT-dienstverlening en/of toegangscontrole.


Afbeeldingen
Dienstverlener bezoekersbeheer, ID-kaartbeheer en toegangsregistratie
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.