19/05/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname wordt aangeboden een dienstverlenende activiteit met een klantenportfolio (170 klanten) dat een jaarlijks terugkerende omzet van ca. €189.000,- genereert. De overname is inclusief de werknemers. De omzet komt grotendeels uit vaste contracten die jaarlijks automatische worden verlengd. Uitstekende reputatie, een hoog kennisniveau en aantrekkelijke groeiperspectieven.

Door de focus op andere activiteiten heeft de aangeboden activiteit in het verleden weinig focus gehad. Deze activiteit kan relatief eenvoudig geïntegreerd worden in een bestaande dienstverlener.


Activiteiten van het bedrijf

Er wordt hoofdzakelijk online gewerkt waardoor de locatie minder belangrijk is. De klanten locaties liggen verspreid over Nederland. De omvang is 2 werknemers plus invalkracht. Er is een aanzienlijk marktpotentieel dat niet wordt benut door gebrek aan focus.

De jaaromzet is circa €189.000 met een winst voor belasting van ca. €103.000. Naar verwachting zullen de jaaromzet en de winst voor belasting verviervoudigen in 2024 of 2025 (i.v.m. het onbenut marktpotentieel). Interessante groeimogelijkheden en kansen om de onderneming verder uit te bouwen. 

Zakelijke afnemers. De diensten worden direct geleverd aan de eindklant in de facilitaire sector, ICT, uitzendbranche, de bouwwereld en andere sectoren.


Onderscheidend vermogen

De markt voor deze dienstverlening is een groeiende markt. Door de expertise heeft de onderneming een goede reputatie en een mooi klantenbestand opgebouwd. De onderneming is relatief eenvoudig over te nemen door de zelfstandig opererende werknemers en de beperkte afhankelijkheid van de dga. De huidige ondernemer wil zich richten op- en investeren in de andere activiteiten van de onderneming. Samenwerking met de verkoper kan interessante synergie mogelijkheden bieden.


Overig

We gaan uit van een activa transactie waarbij de activiteiten, het klantenbestand en de medewerkers worden overgenomen. De verkoper verzorgd een goede begeleiding van de transitie naar de koper (in overleg). De vraagprijs is gesteld op €500.000 plus een earn-out van 20% over de additionele omzet (boven het niveau van 2020) in de komende 5 jaar.

Deze activiteit is aantrekkelijk voor een dienstverlener / adviesbureau dat deze activiteit eenvoudig kan integreren en de synergie mogelijkheden kan benutten. Deze activiteit is bijzonder interessant voor een ambitieuze ondernemer of onderneming die de markt en de dienstverlening verder wil ontwikkelen. De koper kan een strategische koper, een MBI kandidaat en/of een investeerder zijn.
 


Dienstverlening met hoog kennisniveau
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
500.000 - 1.000.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.