06/01/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Tweewielerspeciaalzaak

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming

De rijwielzaak is gevestigd in Limburg, een fietsprovincie bij uitstek. De onderneming is oorspronkelijk opgericht in 1938. Inmiddels staat de derde generatie al enkele tientallen jaren aan het roer van deze bekende familiezaak. Lange tijd betrof het een universele rijwielzaak maar sinds 2014 is men aangesloten bij het Giant Store concept, een “soft-franchise formule”. Giant is een grote en bekende Taiwanese producent van rijwielen en toebehoren met een compleet pakket. Giant maakt kwalitatief prima rijwielen tegen een acceptabele en een uitstekende naamsbekendheid. Europa is een belangrijke afzetmarkt voor Giant en in Lelystad beschikt Giant over een grote productiefaciliteit voor de Europese markt. Giant biedt hun franchisenemers goede ondersteuning op allerlei gebieden.     


Activiteiten van het bedrijf

Transactie

Het betreft een VOF (man-vrouw firma), derhalve hebben we te maken met een activa-passiva transactie. De onderneming wordt verkocht omdat de huidige eigenaren een tandje terug willen schakelen. Te koop wordt aangeboden de voorraad, inventaris en het immaterieel actief. De onderneming is gevestigd op een prima locatie midden in de kern van een middelgrote Limburgse plaats. Het pand wordt te huur aangeboden. De huidige eigenaren wonen in de bovenwoning en willen daar ook graag na de transactie blijven wonen. Ze zijn graag bereid om de nieuwe eigenaar nog te ondersteunen na de overname.  


Onderscheidend vermogen

Kerngegevens

De omzet was in een lange reeks van jaren vrij stabiel. Maar in de jaren 2019 en 2020 is de omzet en ook het resultaat gestegen. Dit onder impuls van toegenomen belangstelling voor E-bikes en in tegenstelling tot andere sectoren heeft de rijwielbranche kunnen “profiteren” van de effecten van de Corona-crisis. De omzet in werkplaats is inmiddels een belangrijk onderdeel en is stijgende. Naast de eigenaar zijn er nog twee mensen werkzaam voor de onderneming, een monteur en een parttime verkoper. In vergelijking met de branche heeft de onderneming daarmee een gemiddelde omvang. Afhankelijk van de waarde van de voorraad op de overnamedatum bedraagt de overnamesom ca.€ 300.000,=. 


Overig

Procedure

Er is een uitgebreid informatiememorandum opgesteld. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst is dit memorandum beschikbaar voor serieuze gegadigden.     


Rijwielzaak gevestigd in Limburg
Regio
Limburg
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000