06/01/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Tweewielerspeciaalzaak

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming

De rijwielzaak is gevestigd in Limburg, een fietsprovincie bij uitstek. De onderneming is oorspronkelijk opgericht in 1938. Inmiddels staat de derde generatie al enkele tientallen jaren aan het roer van deze bekende familiezaak. Lange tijd betrof het een universele rijwielzaak maar sinds 2014 is men aangesloten bij het Giant Store concept, een “soft-franchise formule”. Giant is een grote en bekende Taiwanese producent van rijwielen en toebehoren met een compleet pakket. Giant maakt kwalitatief prima rijwielen tegen een acceptabele en een uitstekende naamsbekendheid. Europa is een belangrijke afzetmarkt voor Giant en in Lelystad beschikt Giant over een grote productiefaciliteit voor de Europese markt. Giant biedt hun franchisenemers goede ondersteuning op allerlei gebieden.     


Activiteiten van het bedrijf

Transactie

Het betreft een VOF (man-vrouw firma), derhalve hebben we te maken met een activa-passiva transactie. De onderneming wordt verkocht omdat de huidige eigenaren een tandje terug willen schakelen. Te koop wordt aangeboden de voorraad, inventaris en het immaterieel actief. De onderneming is gevestigd op een prima locatie midden in de kern van een middelgrote Limburgse plaats. Het pand wordt te huur aangeboden. De huidige eigenaren wonen in de bovenwoning en willen daar ook graag na de transactie blijven wonen. Ze zijn graag bereid om de nieuwe eigenaar nog te ondersteunen na de overname.  


Onderscheidend vermogen

Kerngegevens

De omzet was in een lange reeks van jaren vrij stabiel. Maar in de jaren 2019 en 2020 is de omzet en ook het resultaat gestegen. Dit onder impuls van toegenomen belangstelling voor E-bikes en in tegenstelling tot andere sectoren heeft de rijwielbranche kunnen “profiteren” van de effecten van de Corona-crisis. De omzet in werkplaats is inmiddels een belangrijk onderdeel en is stijgende. Naast de eigenaar zijn er nog twee mensen werkzaam voor de onderneming, een monteur en een parttime verkoper. In vergelijking met de branche heeft de onderneming daarmee een gemiddelde omvang. Afhankelijk van de waarde van de voorraad op de overnamedatum bedraagt de overnamesom ca.€ 300.000,=. 


Overig

Procedure

Er is een uitgebreid informatiememorandum opgesteld. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst is dit memorandum beschikbaar voor serieuze gegadigden.     


Rijwielzaak gevestigd in Limburg
Regio
Limburg
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.