Profiel nr. 102763

Uiterst rendabele detacheerder in het verticale transport met zeer grote (internationale) groeimogelijkheden

12/10/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Uitzenden, detacheren

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is door de huidige directeur eigenaar in oktober 2008 gestart. In 12,5 jaar is een serieuze (internationale) naamsbekendheid opgebouwd als gespecialiseerd bureau in het verticale transport.


Activiteiten van het bedrijf

Werven - selecteren en detacheren van met name ZZP-ers in elke functie waarbij kennis en vakmanschap vereist is van (zwaar) hijswerk, heffen, rigging en gespecialiseerd transport.


Onderscheidend vermogen

De onderneming is inmiddels een erkende (merk)naam in deze omvangrijke niche markt en heeft een zeer goed (internationaal) merkimago. Het heeft een vaste klantenkring opgebouwd, waarbij de groeimogelijkheden nog uitermate groot zijn. Kwaliteit - op alle van toepassing zijnde fronten - is zeer hoog te noemen. In de uiterst risicovolle nichemarkt wordt door de geselecteerde en beschikbaar gestelde specialisten een bijdrage geleverd aan de veilligheid bij de opdrachtgevers. Er is intern diep- en verregaande kennis van de nichemarkt waarin het bedrijf opereert, zowel m.b.t. wet- en regelgeving als uitvoeringstechnisch.

Door verregaande IT en automatisering zeer eenvoudig schaalbaar.

Diepgaand inzicht in certificaateisen - leeftijdopbouw - branche ontwikkelingen in de nichemarkt en mogelijkheden tot gebruik maken van arbeidsmigranten uit de EU


Overig

Het bedrijfsprofiel is uitstekend geschikt voor een strategische koper die aanvulling zoekt op zijn/haar huidige portefeuille, bijvoorbeeld via een separate en gespecialiseerde business unit gericht op de niche van de onderneming. Voor kopers die al de nodige omzet genereren in de niche van verticaal transport een uitstekende mogelijkheid daarin een verdiepingsslag te maken. Prima mogelijkheden voor internationale uitbreiding - primair Europa - maar evenzeer wereldwijd. Na 12,5 jaar is de onderneming toe aan een nieuwe ondernemer die het volop aanwezige potentieel kan benutten. Voor de huidige ondernemer is de pensioengerechtigde leeftijd in zicht en wegens gebrek aan opvolging is hij daarom op zoek naar een overnamekandidaat.


Afbeeldingen
Uiterst rendabele detacheerder in het verticale transport met zeer grote (internationale) groeimogelijkheden
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000