10/03/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

Zeeland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Hoveniersbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wegens gebrek aan opvolging in het bedrijf wordt een goedlopend hoveniersbedrijf te koop aangeboden.

De bedrijfsactiviteiten richten zich voornamelijk op aanleg- en onderhoudsactiviteiten in de particuliere markt én de zakelijke markt. Het klantenbestand kent een zeer goede spreiding (particulier en zakelijk) alsmede een hoge mate van klanttrouwheid. Het bedrijf heeft een goede naamsbekendheid en stabiele marktpositie in de markt. In de zakelijke markt specialiseert het bedrijf zich onder meer in de aanleg en onderhoud van groene speelterreinen (voor scholen en scholenclusters) en aanleg en onderhoud van zwemvijvers voor particulieren is een groeimarkt.

Het omzetniveau bedroeg in 2020 circa € 1.550.000,- op jaarbasis. Het bedrijf kent een structurele winstgevendheid. Circa 80% van de omzet is afkomstig uit aanlegwerkzaamheden en ontwerp en de resterende circa 20% wordt gerealiseerd vanuit onderhoudswerkzaamheden. De verdeling bedrijven/particulieren tendeert naar 50% en alle plaatsingen van zwemvijvers (groeimarkt) is verwerkt onder de particuliere omzet.


Activiteiten van het bedrijf

In het bedrijf zijn circa 8 Fte’s actief naast de DGA. In piekperioden wordt gebruik gemaakt van flexibele krachten die al jaren bij de onderneming betrokken zijn. De werkzaamheden vinden met name in een straal van 30 kilometer plaats. Het bedrijf is gevestigd op eigen terrein met diverse opstallen en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid.

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een hoveniersbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding. Ook voor een MBI-kandidaat met relevante ervaring en beschikbare financiële middelen biedt het bedrijf goede toekomstmogelijkheden.

De directeur / aandeelhouder is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger.


Onderscheidend vermogen

Het betreft een aandelentransactie waarbij een 100% belang wordt verkregen. Het onroerend goed, bestaande uit het perceel, een kantoor, een loods en buitenruimte en een bedrijfswoning, is eveneens te koop, eventueel na een voorafgaande huurperiode. Overname van alleen de aandelen, zonder koop of huur van het onroerend goed is eventueel ook bespreekbaar. 

Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.


Hoveniersbedrijf in West-Brabant
Regio
Noord-Brabant
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.