22/02/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Training / opleiding

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Dit meer dan 10 jaar bestaand, ministerieel erkend opleidingsinstituut in de medische zorg wordt te koop aangeboden. Doel hierbij is de borging van de bestaande kwaliteit waar het Instituut voor staat.  


Activiteiten van het bedrijf

Vanuit twee locaties worden deelopleidingen en bijscholingen verzorgd in de medische zorg. Voornamelijk in de avonduren, deels overdag. De locaties worden gehuurd.


Onderscheidend vermogen

Erkende opleidingen met diploma's, zeer hoge waardering, zeer geringe uitval. Vaste groep docenten. Diverse keurmerken t.a.v. kwaliteitseisen. Resultaten Centraal Examen boven landelijk gemiddelde, slagingspercentages >90%. Eenvoudig en schaalbaar businessmodel, waarbij uitbreiding naar meer dan de twee bestaande locaties in gang is gezet. 


Overig

Verkoper heeft de wens om de handen meer vrij te krijgen voor nieuwe ideeën en uitdagingen met behoud van de continuïteit en bestaande sterke positie van het instituut. Koper is die uitstekende kandiaat die het Instituut verder wil leiden m.b.v. het team bestaande docenten. Daarom ook interessant voor strategische koper. Verkoper is / ziet zich niet als de juiste persoon voor benutten van de diverse groeimogelijkheden. Een vorm van gedegen overdracht wordt gezocht waarbij, vooral naar de mogelijke wens van koper, het evenzo goed mogelijk is dat verkoper in een andere rol voor lange(re) tijd betrokken blijft. E.e.a. in uitdrukkelijk overleg.  Bij serieuze belangstelling wordt na ondertekening van een Geheimhoudingsverklaring het Verkoopmemorandum verstrekt. Hierin wordt ook de verdere procedure beschreven.


Opleidingsinstituut
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.