Profiel nr. 102604

Bedrijf met Disney+ content deal zoekt partner

22/02/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Platform / website

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ervaren ondernemer heeft in 2019 opgezet: een niche speler in het ondersteunen van ondernemingen bij het inzetten van Wereldrecordpogingen als marketing instrument.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf is voortvarend gestart en heeft sinds de start meerdere grote betalende klanten aan zich weten te binden (e.g. ABN AMRO bank, Hartstichting, Inventum, GlobalInternet, Gemeente Apeldoorn, JustPremium, Eurofibers). Regelmatig ontvangt het bedrijf inbound leads met aanvragen tot ondersteuning en ontwikkelen van plannen voor wereldrecord pogingen.


Onderscheidend vermogen

Tevens heeft het bedrijf de rechten weten te verwerven op de 'brand & events' activiteiten van een bekende internationale speler in deze markt (RecordSetter.com). In de overeenkomst is een clausule opgenomen waarbij alle IE (incl. merknaam, grote hoeveelheid content van afgelopen 10 jaar, etc) overgenomen kunnen worden als een bepaalde situatie zich voordoet. Die situatie lijkt zich op dit moment voor te doen en gezien bepaalde ontwikkelingen (een TV productie deal met Disney) is er op dit moment een unieke zakelijk kans. 

De huidige CEO & lead investor in RecordSetter.com geloven dat het bedrijf tussen de $10M en $20M waard is. Een en ander zou afhankelijk zijn van de mogelijkheid om het bedrijf te verkopen aan een groot netwerk (e.g. Disney). Met de huidige getekende overeenkomst tussen Disney en RecordSetter om een televisieserie te maken met Wereldrecordpogingen lijkt e.e.a. op zijn plaats te vallen. De onderneming stelt zich (na toetsing bij advocaat) op het standpunt dat zij alle rechten op RecordSetter.com mag overnemen voor $ 300k.


Overig

De ondernemer zoekt een partner die bereid is om op dit moment in te stappen en te helpen om het maximale uit het bedrijf te halen.


Afbeeldingen
Bedrijf met Disney+ content deal zoekt partner
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
0 - 100.000