Profiel nr. 102370

Schoonheidssalon in Noord-Kennemerland (NH)

15/06/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Kapper / Schoonheidsverzorging

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf is gevestigd op een goede locatie in het centrum van een bekende plaats in Noord-Holland. De salon is onlangs nog gemoderniseerd en heeft naast een mooie winkelruimte ook twee representatieve behandelkamers.

Het bedrijfspand is in eigendom. Het is de bedoeling om het pand na overdracht aan de kopende partij te verhuren. Eventueel is ook de overname van het pand onder voorwaarden bespreekbaar.


Activiteiten van het bedrijf

De aangeboden salon is actief in de middle- & high-end markt en biedt enerzijds diverse behandelingen aan en verkoopt anderzijds producten van verschillende bekende merken. De onderneming wordt geëxploiteerd vanuit een eenmanszaak, is al vele jaren actief in de regio en heeft een goede naam opgebouwd. In het jaar 2019 bedroeg de omzet ca. € 225K. Het bedrijfsresultaat is positief en marktconform.

Naast de eigenaresse, die parttime in de salon werkt, is er momenteel sprake van vier parttime medewerksters, waarvan er twee een dienstverband voor onbepaalde tijd hebben.


Overig

De eigenaresse wenst haar salon over te dragen om na overdracht nog eens iets heel anders te kunnen doen. Indien de kopende partij dit wenst, is zij bereid om (in het kader van een soepele overdracht) na de overnamedatum nog korte tijd ten behoeve van de onderneming actief te blijven.

Vanwege het feit dat de onderneming vanuit een eenmanszaak wordt geëxploiteerd, is er sprake van een activa transactie. De salon kan interessant zijn voor een persoon/dame met kennis en/of affiniteit van de markt, dan wel voor een strategische partij die qua locaties wenst uit te breiden en wellicht bepaalde behandelingen aan het bestaande palet wenst toe te voegen. Er is een uitgebreider Informatiememorandum aanwezig dat (op basis van een ondertekende Geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

De overnamesom bestaat uit bedragen voor: 1) inventaris & apparatuur, 2) goodwill (op basis van de omzet- & resultaatpotentie) en 3) het bestand aan courante voorraden per de overnamedatum.


Schoonheidssalon in Noord-Kennemerland (NH)
Regio
Noord-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.