25/11/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Tweewielerspeciaalzaak

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Mooie fietsenwinkel ter overname. Winkel past niet meer binnen het landelijke concept en verdient een nieuwe kans met gepassioneerde fietsondernemer. De winkel betreft een merk van de grootste fietsenproducent ter wereld.

Winkel is opgestart in april 2018 en realiseerde gelijk goede omzet. Momenteel draait de winkel met 1 top-monteur. Winkel was onderdeel van landelijk reparatie-concept en is door groei van het landelijke concept een aantal maanden per jaar dicht geweest. Dit is uiteraard ongunstig geweest voor de ontwikkeling van de maximale potentie.

De winkel is uitermate geschikt voor een ondernemer die zich richt op verkoop en ook kan ondersteunen bij reparaties. In Leiden is deze winkel de enige speler op sportief gebied, daar liggen zeer grote kansen. Klanten zijn zeer tevreden zoals uit de reviews valt te lezen. Vooral de kennis en kunde van de monteur op gebied van sportieve fietsen wordt gewaardeerd.

De winkel heeft het enige dealerschap in wijde omgeving, dit zorgt voor veel aanloop uit de gehele regio. Support vanuit het dealermerk is goed omdat de winkel een dealerschap heeft, dit bestaat uit onder andere marketingbudget, extra inkoopkortingen, landelijke promoties, websitesupport e.d.

Kortom een mooie kans voor een gepassioneerde fietsondernemer. Het voorwerk is gedaan, de mooiewinkel staat en hoeft alleen maar worden uitgebouwd.


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten zijn de verkoop van fietsen: sportief, e-bikes en stadsfietsen. Het hele merk-assortiment staat ter beschikking en daar kan de ondernemer zelf keuzes uit maken
Reparaties en servicebeurten worden uitgevoerd voor alle merken. Alle gereedschappen en uitleessoftware is van bijna alle merken beschikbaar. 


Onderscheidend vermogen

Zeer mooie winkel met goede monteur, toegang tot het gehele merk-assortiment en marktleider op het gebied van sportieve fietsen in Leiden en omgeving.


Afbeeldingen
Fietsenwinkel in Leiden (Brand Store)
Regio
Zuid-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
0 - 100.000