03/11/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Chemische industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De aangeboden onderneming is gevestigd in een modern en goed geoutilleerd bedrijfspand met een geavanceerd machinepark en een eigen laboratorium. Het bedrijf is actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van professionele verven en coatings ten behoeve van o.a. de agrarische sector, bouw- en aannemerij, hout- en metaalindustrie, maritieme sector en de retail en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd.


Activiteiten van het bedrijf

Een betrokken en gemotiveerd team werkt dagelijks aan de ontwikkeling, vervaardiging, advisering en levering van de producten en onderhoudt korte lijnen met haar afnemers. R&D is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en kwaliteit van de verven en coatings. Er worden steeds nieuwe producten ontwikkeld die niet alleen voldoen aan de laatste trends en wensen vanuit de markt maar ook aan de actuele milieueisen. De enorme ervaring in ontwikkeling en innovatie hebben geresulteerd in een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment. De productieruimte, inclusief machinerie, heeft meer dan voldoende ruimte voor verdere groei van het bedrijf. Op private labels na is het bedrijf voorraadhoudend waardoor zij snelle levertijden kunnen garanderen. De afdeling sales, bestaande uit een verkoop binnen- en buitendienst, coördineert de verkoop alsmede de productpresentaties.


Overig

Onze opdrachtgever biedt zijn bedrijf te koop aan wegens het bereiken van zijn pensioen gerechtigde leeftijd en het ontbreken van een opvolger. De overnamesom voor 100% van de aandelen (inclusief het vastgoed) bedraagt € 1.650.000,00. Er is een competente manager met aspiraties werkzaam binnen de organisatie en welke eventueel kan worden ingezet voor de dagelijkse leiding van het bedrijf.   

Interesse? Neem contact met ons op door middel van het reactieformulier en wij reageren zo spoedig mogelijk.


Verf- en coatingfabriek
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.